Blogolj!

Madártávlat

Gabriella

A rétisas aznap reggel eldöntötte, hogy bevallja annak a csodálatos lénynek, milyen furcsa érzés tör rá, amikor együtt repülnek.  Különös pillanat volt ez az  életében, hiszen eddig azt sem tudta, hogy az éhségen és a fáradtságon kívül más érzés is létezik.

Az ösztönei irányították: amikor korgott a gyomra, elkapott egy pockot vagy egy nyulat, amikor meg ólomnehezek lettek a szárnyai, akkor megpihent egy faágon. Persze voltak fiókái is. Mindig nyugodt nőstényt választott, és addig maradt vele, amíg a sasfiókok ki nem repültek. Azt az őrült, boldog szárnyalást azonban mellettük soha nem érezte, amit a suhanó lény mellett. Néhány napja ugyanis már együtt repülnek. 

A sas eleinte óvatosan követte, most pedig már fölötte szárnyal. Még beszélgetnek is a világ dolgairól. Ugyanolyan jól érti, mint azt a belső hangot, amit ösztönnek hívnak, és amióta kibújt a tojásból figyelmezteti, hogy enni, inni, aludni, vadászni kell. A lágyan zúgó, zümmögő hang  viszont arról mesél neki, hogy amit lát, azt rögzíti, és megmutatja az embereknek. 

A rétisas mindig vágyott az emberek szemével látni a világot, nem csak fentről, madártávlatból, hanem csőrmagasságból is - ez a csodás lény pedig a repülés szabadságát adja a kétlábúaknak.  Azt még nem tudja, hogy hol van a fészke a zümmögőnek, és azt sem, hogy  vajon az újmadarak fajához tartozik-e, de a szirti sas azt mondta, drónnak hívják, amit pedig iránta érez, annak a neve szerelem.

A kalitkában született madarak azt hiszik, hogy a repülés betegség

A szárnyalás a fontos, nem a landolás

A repülés vágya mindig is ott élt a lelkekben, ezért valahol fent kell lennie a lélek otthonának.

Fotók: Sir Drone A Lot

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/69186/pics/lead_800x600.jpg
drón,élet,kapcsolatok,madár,mese,sas,szerelem,történet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?