Blogolj!

A cselekvés gyűrűje

Gabriella

A jó álomhoz az kell, hogy a kétségek elüljenek és a remény virágozzon. Az álmokkal csak az a baj, hogy az ember egyszer felébred. 

Álmomban jött el hozzám a falu két boszorkája. A Meghallgató a Fő téren lakott, és bármikor, bárki betérhetett hozzá, hogy elmesélje neki örömét, bánatát, félelmeit, vágyait. Ő leültette a Betérőt egy kényelmes karosszékbe, de nem szólt egy szót sem, csak hallgatott. Megkönnyebbülve állt fel mindenki a székéből, de a kimesélés után nem sokkal valamennyi letapasztott, betemetetett, félretett seb sajogni kezdett. Volt, amelyik csak lüktetett a lélekben, volt, amelyik szétrobbantotta az összes érzést, az egyiktől sírni, a másiktól jajgatva üvölteni kellett.

Ekkor minden Betérő útja az erdőbe vezetett. Ott élt a Gyógyító. Szűkölve, szorongva, kétségbeesve szaladtak hozzá, hogy megváltást nyerjenek. Ő pedig kérdezett, kérdezett és kérdezett, de válaszokat nem adott, hiszen a megváltást csakis a cselekvés gyűrűje hozhatja el.

A Betérők tudták, hogy a két boszorkány őrzi a cselekvés gyűrűjét, és mindkettőjükkel találkozniuk kell, ha fel akarják húzni az ujjukra. Volt, aki megértette, hogy nem is kell ehhez megmászni az Üveghegyet és átkelni az Óperenciás tengeren túlra, mert ott őrzi a saját zsebében. Mások  sárkányokkal, démonokkal, lidércekkel vívtak élet-halál harcot, mire meglelték a csillogó ékszert.

A boszorkányok soha, senkit nem hagytak magára addig, amíg ki nem derült, hogy az ébrenlét világa mennyire van messze az álom világától. Tudták, a legnagyobb felismerés az, hogy a cselekvés gyűrűje csakis a valóságban létezik. 

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/54483/pics/lead_800x600.jpg
álom,élet,emlék,mese,történet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?