A kötéltáncosnő megadja magát

Gabriella

Világszenzáció volt. Az utazó cirkusz a város két legmagasabb épülete között feszítette ki a drótkötelet, ami olyan éles volt, mint a penge. Nelli, a kötéltáncosnő, könnyed lépésekkel szökkent végig rajta. Egészen addig a napig, amíg meg nem látta Spike-ot. Azonnal tudta, ki ő: egyik előző életében Attila néven szerette, de ismerte szamurájként Kuszunokinak is, amikor ő Tomoe volt, a tanítványa.

Kuszunoki komoly külsejű, vad természetű férfi volt. A Kamakura sógunátus katonája, a kardforgatás és a szerelem mestere. Amikor egy hadjárat után, a Simabara negyed gésái között pihente ki a véres csatát, beleszeretett Tomoe-ba, az ígéretes maikoba. A lány érezte, hogy a végzet áll vele szemben. Egész teste beleremegett a találkozásba, és a teaszertartás közben leforrázta Kuszunoki kezét. A gésák pisszenni sem mertek, de a szamuráj csak nevetett, és magával vitte az ijedt kis majikót a teaházból. Kemény harcost nevelt belőle: mestere mellett Tomoe jártas lett az íjászatban, a lovaglásban és a kardforgatásban. Tomoe teljesen átadta magát neki, és megszűnt létezni az ölelésében. Kuszunoki aztán az elvesztett minatogavai csata után rituális öngyilkosságot követett el. Aznap, amikor meghozták a hírt, Tomoe egy magas szikla tetejéről az óceán habjai közé vetette magát.

Néha csak az segít minket át a nehéz dolgokon, ha elképzeljük, milyen volna az a világ, amelyben teljesülhetnek az álmaink

Egy másik életben a férfit Attilának hívták. A nagyvilágban szétszóródott tanítványai szeretettel gondoltak vissza rá, sokukkal később baráti viszonyba keveredett. Remek pedagógus volt, becsületes ember, de egy kicsit magának való.  A nő akkor Velma névre hallgatott. Szabad lelkű asszony volt, egy férfias korban -  nagy tervekkel, színes álmokkal. Sokáig, nagyon sokáig éltek a másik nélkül. Valójában ebben az életben nem is kellett volna egymást szeretniük. Aztán, amikor találkoztak, a nő feltétel nélkül odaadta neki a titkait, a vágyait és a gyengeségeivel együtt önmagát is, a férfi pedig olyan értőn fogadta el, mint aki ősi jussát kapta vissza. Szerelmeskedésük művészet volt, de az egyik nem volt elég erős, a másik pedig nem volt elég türelmes ahhoz a harmóniához, amire hivatottak.

A végzet fontos, de az emberek tévednek, amikor azt hiszik, hogy az irányítja az életüket

A következő újjászületésben Nelli a felhőkarcolók tetején táncolt. Egyszer, amikor elindult felfelé a magasba, és szokása szerint visszanézett, mielőtt az emberek apró hangyáknak látszódnának, egy életek óta ismerős tekintetet látott. A tulajdonosát Spike-nak hívták. A férfi aznap szerződött a társulathoz. Zseniális bűvész és illuzionista volt. Nelli mászás közben felidézte Tomoe és Kuszonoki szerelmét, Attila és Velma vívódását, és azonnal döntött. Megadta magát. Biztosítókötél nélkül csinálta végig a gyakorlatot, majd leugrott a pengeéles drótkötélről. Miközben zuhant, nem tudta, hogy Spike elkapja-e, vagy csattan egyet az aszfalton, de abban biztos volt, hogy ebben az életben végre vége lesz a békétlenségnek.

Minden repülés zuhanással kezdődik

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/45232/pics/lead_800x600.jpg
lélek,mese,szerelem,történet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?