A gyerekeknek kitalált barátaik, a felnőtteknek kitalált ellenségeik vannak

Gabriella

A Nyuszi az étkezőasztal mellett lakott. Persze Fruska pontosan tudta, hogy Nyuszi nem igazi. Láthatatlan és csak a fantáziája kelti életre. Ugyanúgy, mint Alízt, a házi tündért, aki a konyha egyik oszlopában él, és a Bácsit, aki a liftet a gombok melletti apró lyukacskából irányítja. Anya soha nem kételkedett Fruska képzeletbeli barátaiban. Szorgalmasan szeletelte a levegő répát, és érdeklődött Alízról és a Bácsiról.

 Egyszer anya a fejére csapott: "Elfelejtettem répát adni Nyuszinak!" Fruska megnyugtatta: "Semmi baj anya, már néhány napja kidöglött." Anya próbálta vigasztalni Fruskát, de a kislány nem volt bánatos. "Anyu, értsd meg, Nyuszi ennyi volt. Már nem félek a piros főzeléktől." Aztán aznap, amikor Fruska szemüveges lett, Alíz is eltűnt. A Bácsi még ott van a liftben, de Fruska mostanában gyalog szalad az emeletre.

Mindig magunkba kell nézni, hogy miért tud egy másik ember ennyire megbántani, mi az, ami ekkora fájdalmat tud okozni. Ez mind rajtunk múlik. Senki nem fog boldoggá tenni, ha nem tudjuk boldoggá tenni magunkat.

Anya barátnője, Juli már az ötödik cigit szívta a konyhába. Levette a szemüvegét, mert a bőgéstől bepárásodott, közben szidta a férjét, a kolléganőjét, a Tesco pénztárosát, a közös képviselőt, a BKV ellenőrt és az egész kurv@ világot, ami összeesküdött ellene. Hiába mondta neki anya, hogy Dezső jó ember, most is ő ment el a gyerekekért az oviba, hogy Juli kiönthesse a szívét, a kolléganője nem személyeskedni akart vele, de nemrég hagyta el a férje, ezért mindenkibe beleköt, a Tesco pénztárosának is lehet rossz napja, a közös képviselő csak figyelmeztette, hogy elfelejtették bediktálni a vízórát, a BKV ellenőrnek pedig az a dolga, hogy elkérje a bérleteket. Juli nem is figyelt rá, csak bőgött, mondta a magáét és rágyújtott a hatodik cigarettára.

Este anya és Fruska összebújt egy kis közös sutyorgásra. "Juli ellen tényleg mindenki összefogott?" - kérdezte Fruska. "Dehogy, kicsim. Csak Juli mostanában rossz szemüvegen keresztül nézi a világot. Próbálok neki segíteni azzal, hogy meghallgatom. " Fruska olyan sokáig csendben volt, hogy anya azt hitte, elaludt, de egyszer csak megszólalt. "A gyerekeknek kitalált barátaik vannak, a felnőtteknek kitalált ellenségeik. Anya, adjuk oda Julinak az én szemüvegemet, hogy meglássa a szépet és a jót is."

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/44088/pics/lead_800x600.jpg
barát,barátok,élet,felnőtt,gyerek,mese,történet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?