Most megnyomom a pánikgombot

Gabriella

"Ezt kell megnyomni, ha ki szeretne szállni. Akkor megáll az óriáskerék, a kollégáim azonnal kiszabadítják önt és minden rendben lesz" - mutatta az óriáskerék kezelője L. -nek, mielőtt rácsukta a kabin ajtaját.  L. rámarkolt a piros gombra, és azonnal megnyomta. "De hát még el sem indultunk!" - méltatlankodott a kezelő. 

"Én már nagyon régóta megyek. Ki akarok szállni." - felelte L. "Álljon meg végre a kerék, ahogy ígérte!  Küldje a kollégáit, ahogy ígérte! Szabadítsanak ki, ahogy ígérte! Legyen minden rendben, ahogy ígérte!" - követelte hisztérikusan L., és összeomlott.

Elege lett. El akart veszni, összeesni, bömbölve zokogni. Nem érdekelte az sem, hogy a sminket az arcáról nem a könnyei mosták le, hanem egy takony cunamiban ázik szét egészen az álláig. Aztán védtelenül összekuporodott és minden ízében remegett. Az óriáskerék kezelője egy pillanatig döbbenten nézte a jelenetet, majd bevillant neki, amit az alapfokú tanfolyamon tanult:

Amikor valaki megnyomja a pánikgombot, azonnal cselekedni kell. Az ember ilyenkor csapdában érzi magát, ahonnan nincs menekvés, de a menekülési kényszer felülbírálja a józan észt. 

Az óriáskerék kezelője átölelte, az ölébe vette L.-t, és úgy suttogott a fülébe, mint egy kisgyereknek. "Nincs semmi baj. Biztonságban van. Minden rendben lesz." L. hüppögve elcsendesedett. Lassan rámosolygott a kezelőre, kibontotta magát az öleléséből. "Köszönöm. Legközelebb befizetek még egy menetre" - mondta, aztán lazán beletúrt a hajába, kifújta az orrát, rendbe szedte az arcát és elindult. Az óriáskeréknél várakozók mind utána fordultak a magabiztos, határozott nőnek.

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/42613/pics/lead_800x600.jpg
álom,élet,illúzió,mese,történet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?