Méretre szabott szerelem

Gabriella

Pontosan tudja, milyen férfit keres. Elege lett a töketlen tökéletlenekből, a mérgező macsókból, az érzelmi lejmista exekből, az irányításmániásokból és minden eddigi melléfogásából.  Ö egy céltudatos nő, aki összegyűjtötte az addigi csalódott éveket, kiszínezte a boldog perceket, lajstromba írta  a tapasztalatait, listázta a vágyait, és ebből az anyagból varrt egy szerelemkabátot. Elhatározta hogy megkeresi azt a férfit, akire tökéletesen passzol.

Már az első randin mindegyikkel felpróbáltatja. Ha bő, akkor a hátát összefogja, ha rövid az ujja, lejjebb húzza. Minden egyes alkalommal meg van győződve róla, hogy igen, megtalálta, jó a méret és úgy áll a férfin, mintha rá öntötték volna! Végre megvan az igazi! Aztán, amikor újra rájön, hogy ez a pasas sem olyan, akkor fogja a kabátot, belevarrja ennek a kapcsolatnak a csalódásait, boldogságait és tanulságait is, majd elindul egy újabb modell után. Fáradhatatlanul keresi a számára tökéletest, közben pedig, mint egy gyógyító mantrát, úgy mondogatja: "Egy igazi nő tud várni és felismeri az igazit. Nem ő volt az. Nem volt elég bátorsága szeretni. Túl jó voltam neki, túl nagy volt rá a kabát." 

Néha ugyan észreveszi a kirakatok üvegében azt a bizonytalan tekintetű, szeretetre vágyó asszonyt, aki még képes a kompromisszumokra, megbocsájtja a férfi tökéletlenségét, hiszen tudja, ő maga sem tökéletes, de felülkerekedik az okos, céltudatos nő, aki az összes barátnőjének és minden csalódott nőtársának megmutatja, hogyan kell megélni a fájdalmat, hogyan kell elengedni, és hogyan kell továbblépni egy boldogabb élet felé, mert a kabát egyszer biztosan jó lesz valakire. Csak azt nem érti, hogy miért érzi ezen a csodálatos úton mégis olyan nyomorultul magát?

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/41815/pics/lead_800x600.jpg
álarc,férfi,illúzió,mese,nő,történet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?