A kétszívű és az érzelmi fogyatékos

Gabriella

A mindenórás asszonyt betolták a műtőbe. Esélye sem volt, hogy természetes úton hozza világra gyermekeit. Az ikerszülésnél nem merték kockára tenni az orvosok az alig 50 kilós kis nő életét, ő pedig  megadta magát a tudományosan alátámasztott döntésnek és a császármetszésnek. Néhány óra múlva két gyönyörű kisfiút tartott a kezében. 

Ez jutott eszébe az összeaszott kis öregasszonynak, mielőtt végleg becsukta a szemét. A két fiú, A. és B. egymás vállán siratta el az egyetlen nőt, aki szeretni tudta őket annak ellenére, hogy mindketten súlyos sérüléssel jöttek a világra. A. kétszívű volt, B. pedig érzelmi fogyatékos. 

A két nő ugyanazon a szeren lógott

A. megértette a feleségét és érezte a szeretőjét. Két életet élt egyszerre, egymás mellett: otthon ő volt a gondos férj, aki figyelt arra, hogy a szennyestartóba tegye a koszos zokniját, a következetes családapa, aki ott volt a fia valamennyi meccsén és a lánya balettvizsgáján, a szigorú főnök, aki nem tűrte a késést, a jó barát, aki mindig kapható egy hajnali pecázásra vagy késő esti sörözésre. A munkahelyére méretre szabott öltönyben járt és lekapcsolta maga után villanyt, ha kilépett az irodájából. A kocsija csomagtartójában viszont ott lapult egy laza farmer és egy tornacipő, amit akkor húzott fel, ha a szeretőjéhez sietett. Képes volt egész délután kényeztetni a nőt, vacsorázni vitte és hosszasan lelkizett vele. Persze mindezt szigorú keretek között: a család szent volt, és ezt a nőnek is tiszteletben kellett tartania ugyanúgy, mint a feleségének az ő érzéki vonalát. "A libidóm nagyobb, mint amire az asszonynak szüksége van, a hétköznapjaimhoz viszont nincs köze a szeretőmnek" - hangoztatta A. , aki szerint ez az őszinteség a boldogság kulcsa, és egyáltalán nem értette, miért is szenvedne mellette mind a két nő, hiszen ő mindegyiket szereti és egyszerre hűséges a feleségéhez és a szeretőjéhez.

B. racionális alapon érdeklődött minden iránt. Gyerekkorában csak azért vágta le a béka lábait egy éles bicskával, hogy tanulmányozza, mi történik. Az állat szenvedését észre sem vette, mint ahogy nem érdekelte annak a családnak a sorsa sem, akiket kilakoltatott, hogy jutányos áron szerezze meg az ingatlanjukat. Amikor az újságban arról olvasott, hogy az apa öngyilkos lett, az anya és a beteg kisfiú pedig idegenek könyörületére szorult, még csak el sem gondolkodott azon, hogy mindez miatta történt. Az első feleségét rászoktatta a kemény drogokra, és amikor már nem volt rá szüksége, sorsára hagyta egy pszichiátrián, a második plasztika függő lett, mert azt hitte, elhagyja, ha elveszíti a hamvasságát, de még idő előtt elvérzett egy sintér sebész műtőasztalán. B. nem ment el az asszony temetésére, mert aznap futott a derby-n Hőség, az új lova. Nem nyerte meg, ezért lelövette.  "Vége a Hőségnek" -summázta frappánskodva, és csak egy kicsit csodálkozott, hogy körülötte senki nem nevetett.

A fény célja, hogy még több fényt gyűjtsön maga köré, hogy felnyissa a szemeket

A. és B. nem értette, hogy miért vetik meg őket a többiek, az anyjukat kivéve, aki egész életében úgy kezelte a két fiút, mintha halálos betegségben szenvednének.

Mielőtt az öregasszony belépett a fénybe, el kellett számolnia a lelkiismeretével. Tollba mondta a Teremtő írnokának, hogy ő mindent megpróbált, ami egy anya erejéből telik, és még azon túl is, de nem tudta A.-nak elmagyarázni, hogy mindkét asszony boldogtalan mellette, hiszen elviseli a másikat, mint valami ideiglenes árat azért, hogy ne veszítse őt el, abban a reményben, hogy majd észhez tér. Kínjaikat pedig megkétszerezi a tudat, hogy A. ezt egyáltalán nem látja. B.-vel pedignem tudta megértetni, hogy a kegyetlenség nem személyiségjegy, a kegyetlenség egy szokás, amit egyetlen döntéssel meg lehet változtatni.

A Teremtő elfogadta az öregasszony számvetését. A számla hátralévő részét majd A. és B. rendezi.

Címkék: élet, mese, történet
https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/40792/pics/lead_800x600.jpg
élet,mese,történet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?