Blogolj!

Akkor mi most pletykás öreglányok lettünk?

Gabriella

Ma már nem a padra ülünk ki pletyizni, hanem online beszéljük meg, hogy ki vált el éppen, kinek született gyereke, hogyan élnek X-ék, és vajon Y. piál-e még? Nem ítélkezünk, de azért megvan a véleményünk. E. azt mondja, nosztalgikus hangulatba kerül tőle, neki ez a vidéki narkó. 

"Tudtad, hogy X-ék elváltak? Engem nagyon meglepett."- írta üzenetben E. X.-ék lassan két évtizeden keresztül cáfoltak rá arra a szóbeszédre, hogy a két egyáltalán össze nem illő embernek egyáltalán nem kellett volna összeházasodnia. Aztán tessék, végül mégis válás lett a vége.

"Az eddigi pletyikből kiindulva én nem lepődtem meg. Talán jobb is így nekik" - válaszoltam.

"Persze, tudom, de nem gondoltam, hogy meglépik. Mármint a válást. De drukkolok mindkettőjüknek"

"Én nemrég Y-éknál jártam. Ők annyira szépen élnek! Látszik, hogy szeretik egymást és nagy a harmónia. Igazi társak."

"De jó! A pozitív pletyka is narkó. Y-on látszik, hogy a helyén van, nincs már benne az a bizonytalan vibrálás!"

" Igen. Bezzeg bennem!"

Online pletyka, a vidéki narkó

"Nem látszik! Nagyasszony! Imádom, hogy ilyen vagy!"
"Dehogy, inkább Idővámpír. A legnagyobb ellenségem az idő. Én egyáltalán nem tudok megbékülni a korommal, ezért likvidáltam."
" Emlékszem a küzdelemre, hogy cselédlányként hogyan menj be a színpadra... mert olyan voltál, mint egy álruhás királynő! De megoldottad... Az idő meg nem létezik! Kitaláció!"
"Jééé, ilyen voltam? Látod, erre meg én nem emlékszem... Ez jó! Ezt átveszem! Az idő kitaláció!"

A pozitív pletyi is narkó!

Na, így pletykáltunk ma reggel mi, modern, koros csajok a virtuális kispadon. De számunkra ez nem pletyka, inkább mély, intim, bizalmas múltidézés.  Persze közben sajnálkozunk, irigykedünk, nagylelkűsködünk és bölcselkedünk. Ahogy kell. Ahogy szokták a lányok, csajok, nők, asszonyok egymás között. Megbeszéljük vislet dogainkat és mások viselt dolgait. Otthonosan körbeölel bennünket a pletykafészek, ahol próbáljuk megérteni a működéseket, az emberi viszonyokat. Gossip boszik bevetésen.
A gossip (magyarul pletyka) egyébként a God-sibb szóból ered, ami eredetileg olyan embetreket jelölt, akik Isten nevében kötődnek egymáshoz, például a szülésben egymásnak segítő nők, akiket godsisternek, vagyis keresztnővérnek neveztek. A God-sibb tehát valójában - mindenféle negatív felhang nélkül - a testi-lelki barátnők egymás közti intim beszélgetését jelenti.
Címkék: élet, életmód, pletyka
https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/40265/pics/lead_800x600.jpg
élet,életmód,pletyka
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?