Megtennéd még egyszer ugyanazt az utat?

Gabriella

Dömping van az önjelölt tanítók piacán. Valóban guru lesz abból, akinek volt már spirituális élménye? Tényleg ismeri a bonyolult kapcsolatok működését az, aki túl van élete szerelmi csalódásán? Vannak instant válaszok az emberi létből adódó kétségekre, és létezik az azonnal ható, felszabadító, spirituális gyorstalpaló?

A napi horoszkópok, a Facebookon felcicomázott falvédő bölcsességek, az ezóba bújtatott ego, a Coelho és Oravecz Nóra generátorok életmóddá tették a spirituális ön- és közátverést. Ez a spirituális futószalag valahogy úgy működik, hogy "érezd meg", aztán egy kis gyakorlás után lecsap a nagy bumm, a "hiszen én megvilágosodtam, tehát én is képes vagyok ezt átadni". Ez persze nem azt jelenti, hogy a megélés nem volt valós, de attól még nem lesz senki mester, ha néhány lépést megtett a saját belső útján és észrevette az összefüggéseket. 

Az önjelölt ébresztgető a saját valóságképét próbálja meg beletuszkolni követői életébe, ráhúzza a saját megélését egy örök érvényűnek tűnő kaptafára. Ez viszont kevés ahhoz, hogy tanítóvá vagy gyógyítóvá váljon. Nem születik mindenki segítőnek. A segítők tudják, azért vannak, hogy segítsenek az ösvényen haladáson és nem azért, hogy kitapossák az utat.

Aki önismeret nélkül bármiféle vallásos vagy spirituális útra tér, ki van téve annak a veszélynek, hogy egész életét elejétől végig elhazudja. Hiába él. - Müller Péter

Drága önjelölt guruk! Kérlek benneteket, mielőtt belevágtok a tanításba, vállaljatok felelősséget az életetekért! A kulcsszó a hitelesség ugyanúgy, mint a gyereknevelésnél. Ha azt éled, amit hirdetsz, akkor hiteles vagy. Ha azonban mindenki tudja, hogy egyik rossz viszonyból a másikba menekülsz, kudarcot vallasz a konfliktusaid megoldásában, miközben az ikerlángok találkozásáról, a harmonikus kapcsolat titkáról, a női misztérium rejtélyéről hinted az igét, akkor bizony nem vállaltál még felelősséget önmagadért.

Ahogy tanult barátnőm mondja: "A szar akkor is szar marad, ha tejszínhabot fújsz rá. Jó a humoruk a fentieknek. Gyakran onnan jön a válasz, ahonnan nem is számítasz rá. A válaszoknál azonban lényegesebb a kérdés: megtennéd-e még egyszer ugyanazt az utat? "

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/39557/pics/lead_800x600.jpg
élet,ezoterikus,illúzió,önismeret,spirituális
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?