A szégyent órákban mérik

Gabriella

Megsemmisült. Forgott vele a világ, a füle zúgott, az arca égett, a torka kiszáradt és várta, hogy megnyílik a föld alatta. A szégyen percei óráknak tűntek. Úgy érezte, az örökkévalóságig tart ez a néhány pillanat. "Én vagyok a hiba" - forgott  a fejében a visszatérő  gondolat, és lávaként öntötte el a bűntudat. Mindegyiküket.

A kislány nem a matektól, hanem a szégyentől rettegett. Attól, hogy már megint elmondja neki az apja, hogy ez nem teljesítmény, és hármas matekkal maximum takarítónő lehet belőle. Egyszer, amikor az anyja azt mondta, hogy hisz benne, mert meg tudja csinálni, akkor az egyetlen egyszer, ötösre írta meg a függvényekből a dolgozatot. Az apja büszkén simogatta meg a buksiját és azt mondta: "Ilyen az én okos kislányom!" 

A szégyen elnyomja az önbizalmat

A bátyja 16 éves volt. 178 centi magas, 80 kiló. Szégyellte, hogy olyan langaléta, nem tudta, hová rejtse hosszú kezeit, és elpirult, ha a fiatal szomszédasszonyt meglátta locsolni a kertben. Az anyja ezt nevetgélve mesélte kávézás közben a barátnőjének. Nem vette észre, hogy a kamasz éppen ekkor lépett be a házba és végig hallotta a két nő beszélgetését. Földbe gyökerezett a lába. Magában megfogadta, ezt anya egyszer még visszakapja.A szégyen megöli a bizalmat

Nem tudta, hogy az anyja sokáig csak ezt kapta. Gyönyörű nő volt valamikor. Okos, szép és buja. Minden férfi őt akarta. Aztán amelyik megkapta, csak izgalmas, titkos szeretőnek tartotta. A szenvedélyét az tartotta életben, hogy hosszan vágyakozott mindig a kiválasztott férfi után, aki csupán egy rövid időre vált számára elérhetővé. Olyankor elöntötte  a szégyen azért, mert elhitte, hogy ő önmagáért nem szerethető. Aztán betoppant az életébe az a férfi, aki meglátta benne az odaadó anyát, és hálából hozzá ment feleségül.

A szégyen nem engedi, hogy elhidd:önmagadért is  szerethető vagy

A férfinak nem ez volt az első házassága. Egyszer már próbálta, de nem sikerült. Szégyellte, hogy elbukott, hogy élete szerelmével nem tudtak együtt élni, hogy a nagylányával nincs semmilyen kapcsolata, hogy nem volt jó apa. Éppen ezért a kislányával sokat matekozik, és a fiával is igyekszik megtalálni a közös hangot, ha csak egy meccsnézés erejéig is. A mostani feleségével lassan már 18 éve jól megvannak. Ahogy a kívülállók mondják: szépen élnek. Nincs miért szégyenkezniük.

A szégyen elhiteti veled, hogy  okod van a bűntudatra

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/38978/pics/lead_800x600.jpg
álarc,anya,apa,család,élet,gyerek,szégyen,történet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?