Alízka kicetlizte

Gabriella

Alízka nem szeppent meg attól, hogy előnytelen a külseje. Az sem zavarta, hogy olyan a modora, mint egy trashreality nagyasszonyé. Határozott elképzelése volt az életről. Huszonöt éves korában szó szerint kicetlizte, hogy mi mindent kell elérnie ötvenöt éves koráig. Bármi áron!

Alízka pontos tervet készített az életére, de előtte kitanulta a női magazinokból, a megmondó bloggerektől, a legdivatosabb önsegítő könyvekből és a Coelho idézetekből, hogy hogyan ismerheti fel az igaz szerelmet, hogyan kell hét országra szóló lakodalmat rittyenteni, hogyan készüljön fel a szülésre, meddig kell szoptatni a gyereket, melyik a leggyorsabb fogyókúra, hogyan kell visszahódítani a félrelépő férjet, mi a teendő a lázadó kiskamasszal, hogyan lesz valakiből jó anyós, mennyi ideig tart a gyászmunka, és hogyan találjon újra társat egy ötvenöt éves özvegyasszony.

Kis, sárga postitokra kijegyzetelte a legfontosabb tanácsokat, majd gondosan feljegyezte a teendőket egy kockás füzetbe. Büszke volt magára, mert anélkül, hogy regisztrált volna a Tinderre, sikerült megcsípnie Mihályt. Mihály egy kicsit dadogott ugyan, meg évek óta apró zacskókba gyűjtötte a lábkörmeit, de tiszta volt, ápolt, dzsörzé nadrágjára pontosan középre volt vasalva az él, az ingét nyakig gombolta, és vizes fésűvel választotta el reggelente a haját. A legnagyobbb erénye pedig az volt, hogy soha nem mondott ellent Alízkának.

Alízka postaironnal kipipálta a kockás füzetben az igaz szerelmet, és amikor Mihály megkérte a kezét,  azonnal igent mondott. Persze, a nagy pillanatot meg kellett mutatni a nagyközönségnek is, úgyhogy beállította az önkioldót a telefonját, Mihályt maga elé térdeltette, és a fotót #lanykeres, #biglove és #igentmondtam címkékkel gyorsan feltette a Facebookra és az Instagramra is. Nemsokára pipa került az esküvő, a szülés, a szoptatás, a rapid fogyókúra mögé is, a közösségi oldalakon pedig szaporodtak a #boldogsag, #csakacsalad, #szerelmeim bejegyzések a fotók mellett.

Alízka hitte, hogy a nagy szerelemben mindig van valami megalázó


Azt csak a közeli szomszédok tudták, hogy Mihály megszólítása otthon "te szerencsétlen", vagy "az az élhetetlen apátok" illetve négyszemközt "impotens barom" volt, a gyerekek pedig csak akkor láttak rántottcsirkét, amikor az anyjuk valahonnan leszedett egy fotót és kiposztolta, hogy #gyorsanosszedobtamvalamitacsaladnak, egyébként a Mekiben és a Börgerben ettek.

Mihály azon a napon tűnt el, amikor azt mondta Alízkának, hogy szeretne egy kék és egy szürke kötött mellényt is venni magának. Asszonykája a válla fölött megkérdezte:

- Kettőt? Mihály, te meddig akarsz élni?

Mihály aznap nem ment haza a munkából, szekrényében csak a lábkörmös zacskók maradtak. Alízka azt hitte, most jön a "hódítsuk vissza a férjünket"című projekt. Igen ám, de nem volt a láthatáron egyetlen betervezett csábító kurva sem, és nem volt kit nagylelkűen visszafogadni a családi fészekbe, mert Mihályról senki nem tudott semmit. Alízka fejében rémülten kattogtak a fogaskerekek. A terven kívüli eseményekre nem volt fogatókönyve. Úgy érezte, az egész élete egy kátyú. Darabokra tépte a kockás füzetet, lehúzta és a kefével még jól meg is tunkolta.

Amíg a vízvezeték-szerelők a foszlányokat halászták ki az eldugult vécéből, Alízka életbölcsességekkel traktálta őket. Olyanokkal, hogy "Erősebbé tesz az ellenszél", meg "Ne raktározd tovább a fájdalmat, engedd el, és emelt fővel menj tovább". A munkások tátott szájjal hallgatták. 

Alízka ebben útmutatást látott, és létrehozta az Alízka lélekmorzsikái elnevezésű Facebook oldalt, ahol százszámra ontotta magából a falvédő-bölcsességeket. Nemsokára szép kis követő táborral büszkélkedhetett. Úgy hírlik, 55. születésnapján nyílik Alízka lélekmorzsikáló szalonja, ahol jó pénzért személyes tanácsadásra jelentkezhenek a bizonytalanok és az útmutatásra vágyók. 

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/37362/pics/lead_800x600.jpg
Alízka,életmód,történet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?