Lepkelélekvándorlás

Gabriella

Figyelj, mi lenne, ha legközelebb légtornászok lennénk? Tudod, olyan klasszikus duó. A tartó és a repülő. Védőháló is kell, mert bár tudom, hogy nem dobsz le, de mi van, ha véletlenül megcsúszik a kezed, vagy elkalandozol, vagy mit tudom én, csak egy pillanatra nem figyelsz rám? Előfordult már. Emlékszem, akkor jött a gravitáció, és belecsapott a földbe.

Ripityára törtem, aztán meg rakosgathattam össze magam, mint egy millió darabos puzzlet. Ja, igen, persze, hogy én vagyok a repülő, és te vagy a tartó. Most miért csodálkozol? Lepke korunkban is én voltam az, aki szabadon szárnyalt, te pedig újra és újra bebábozódtál, mert biztonságosabbnak érezted. Aztán amikor jött a vihar, és a zápor lemosta a pilleport a szárnyaimról, és nem tudtam repülni, te ha akartál volna, sem tudtál segíteni, mert nem lehetett szabadulni a bábállapotból. Na, akkor jött az a bizonyos becsapódás. A félelmed téged bezárt, engem meg földhöz vágott. Persze, szerinted ez óvatosság, és én vakmerő vagyok. 

Csak abban bízhatsz, hogy a kéz ott van, és amikor szükség lesz rá, megfoghatod.  Ez a légtornász bizalma. Nem látod, de tudod, hogy ott a kéz

Lehet, hogy tényleg vakmerő voltam, amikor a lepkehálóba repültem, és ostoba is, mert azt hittem, ez már a védőháló, már sikerült, túl vagyunk rajta és légtornászok lettünk! Biztos, hogy ettől a fojtogató kloroformtól beszélek hülyeségeket, de látod, a bábállapot sem mentett meg téged a preparálástól, így is megtalált a lepkész. Én gombostűre tűzve pompázom majd a gyűjteményben, mint egy ritka faj, te pedig szemléltető eszköz leszel biológia órán.

Figyelj, mi lenne, ha legközelebb inkább légtornászok lennénk? Nem kellene háló sem, ha tudnám, hogy ott a kezed.

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/37366/pics/lead_800x600.jpg
háló,illúzió,légtornász,lélek,lepke,mese,történet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?