Mérgező vonzalom

Gabriella

Ez egy fordított mese, amiben a hercegből a csók után szépen lassan varangy lesz, és a királykisasszony számos megaláztatás során elsorvad.  A toxikus kapcsolatba végül mindketten belehaltak - aztán feltámadtak. A királylány most magányos főnix, a varangy pedig újra hercegi pompában ragyog egy új hercegnő oldalán. 

Majdnem 20 évig éltek együtt. Szépek voltak, sikeresek és okosak. A Nő rajongott a férfiért, és bátorította, a Férfi odavolt a Nőért és büszkén birtokolta. A Férfi látszatra magabiztos, határozott és különleges volt, ám a lelke mindig sajgott egy kicsit. A Nő pedig gyógyítani akart és jobbá tenni a Férfi életét. Ez az adok-kapok olyan dinamikát varázsolt köréjük, ami felért a legtökéletesebb harmóniával. Minél több szeretetet és odaadást mutatott a Nő, annál erősebbnek érezte magát a Férfi. Senki nem vette észre, hogyan és mikor történt a változás.

A Nő mindig, mindent rosszul csinált. A Férfi szerint. És lassan már szerinte is. Minden a Férfiról szólt, és a Nő megpróbált neki megfelelően, “jól” viselkedni, hogy újra elfogadja őt. Amikor a Férfi már gúnyolta, minden szavával csak bántotta, még akkor is bízott benne, hogy egy reggel arra ébrednek, hogy minden megváltozik. 730 este úgy feküdt le, hogy újra a herceg mellett kel majd fel, de a 731. reggelen is a varangyot találta maga mellett. Nem is sejtette, hogy a varangy újra herceggé változik, amikor kilép az ajtón, hiszen várta őt az új hercegnő, aki mellett nem kellett megfelelnie és nem kellett azzal szembesülnie, hogy ő csak egy önző seggfej.

A főnix élete végén fahéj-ágacskákból fészket épít, meggyújtja, és vele együtt porrá ég. A hamvakból ezután egy új, fiatal főnix születik, amely bebalzsamozza az öreg főnix maradványait egy mirhából készült tojásba

Egy nap a Férfi szólt a Nőnek, hogy eddig tartott. A Nő kért, könyörgött, szűkölt, zokogott. Aztán elköltözött. Árnyékként bolyongott a saját életében, és bár lélegzett még ugyan, de már régen nem élt. A Férfi közben levedlette a varangybőrt és teljes hercegi pompában ragyogott. A Nő egy reggel arra ébredt, hogy elhamvadt. "Jó lesz ez így" -gondolta, de mielőtt utolsót dobbant a szíve, feltámadt.

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/36891/pics/lead_800x600.jpeg
férfi,lélek,mese,nő,történet,toxikus kapcsolat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?