Nők egymás között

GabriellaMiért beszélnek a férfiak degradálóan a női kapcsolatokról? Miért gondolják, hogy két nő között az alapviszony az ellenszenv? Miért egyértelmű, hogy az anyós fúj a menyére, a feleség féltékeny a gyerekkori csajbarátra? Én hiszek a nők közötti szövetségekben, nem akarok megfelelni annak az elvárásnak, hogy csak azért muszáj utálnom az új lányt, mert tizenöt évvel fiatalabb nálam és feszesebb a feneke. 

- Rúzsos a fogad! - húzott félre tapintatosan a kolléganőm. Ez csupán egy apró figyelmesség, amiről a pasik nem is sejtik, milyen jólesik. Tudom, nem elég erős bizonyíték a női véd- és dacszövetségre, de arra jó példa, hogy a csajos összezárás akkor is működik, ha csak egy kis eltévedt make-upról van szó. A villamoson bezzeg két megállón át vigyorgott rám kajánul egy kigyúrt srác. Azt hittem, bejön nekik az érett nőiesség, pedig valószínűleg csak a rúzsos fogú mosolyomon szórakozott. 

Az anyósommal évekig harcoltunk. Utólag tudom, hogy azért, mert annyira egyformák voltunk. Amikor a gyilkos kór megtámadta, nagyon közel kerültünk egymáshoz. Esténként én fürdettem  és megcsapott az az ősi misztérium, ami a női generációkat összeköti. Megtanultam tisztelni a női méltóságot, ő pedig átadta a stafétát. Nyoma sem volt köztünk semmiféle anyós-meny civódásnak, nem voltunk más, csak két nő a létezés küszöbén.

Aztán itt van az örök ellenséges női viszony, a feleség és a szerető. Éva barátnőm évek óta - ahogy ő mondja - a második sorban táncol. Tudja, kedvese soha nem fog elválni és már régen nem hiszi el a mesét, hogy csak addig tartson ki, amíg a gyerekek felnőnek. Éva szerelmes és hülye, de ahelyett, hogy jelenetet rendezne és átkozná az asszonyt, ahogy azt a szappanoperák szerető státuszban tartott hősnői teszik, ő valami furcsa sorsközösséget érez riválisával.

A nők azonnal segítenek, ha babakocsival küszködő anyukát látnak a lépcsőnél, vagy egy kisírt szemű kamaszlány hüppög a telefonban. A legnagyobb egyetértésben lélegeznek egymás mellett jóga órán, fújtatnak az edzésen, vagy mosolyognak össze a homokozóban, miközben szétválogatják a kislapátokat.

Persze, van az a szitu, amikor jólesik kidumálni A.-t, mert pakolja magát, és ott lapul az irigység is, amikor B. nagyvonalú színvonalú természetességgel közli, hogy kinevezték, magunkban vigyorgunk, mert C. a látványosan beharangozott fogyókúrája alatt titokban rájár a kockacukorra, és az sem szép, amikor összezárnak az anyukák a szingli barátnőkkel szemben, cserébe a szingli csajok is összezárnak és látványosan provokálnak, aztán lefitymáljuk a szépeket, a fiatalokat és még elméleteket is gyártunk hozzá.

De azért drukkolunk A.-nak, hogy legyen végre egy normáslis pasija, és büszkék vagyunk B.-re, hogy lám, egy csaj is lehet góré, C.- vel elmegyünk esténként futni, hogy ne adja fel, és persze szeretjük a szingli barátnőket, mert erőt ad bevállalós életmódjuk, csodáljuk az anyatársakat, akik varázslatosan káoszkapitánykodnak az iskola, az óvoda, a különórák, a munka és a háztartás viharában. A szépekre és a fiatalokra pedig mosolyogva nézzünk, hogy ne a riválist, hanem (egykori) önmagunkat lássuk bennük!

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/30531/pics/lead_800x600.jpg
anya,anyós,barát,barátok,céges buli,élet,feleség,nő,szövetség
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?