Le kellene porolni a tükröt

Gabriella

Amikor tükörbe néz, átlát egy másik világba. Sokáig azt hitte, mindenki így van ezzel, hiszen a mesebeli Alice még át is tudott menni. Ő "csak" látta azt, ott. De hát az anyja is látta! Hosszan ült előtte minden este, közben elgondolkodva, mélyen belenézett és megszűnt számára a külvilág.

Volt, aki mindenkire mosolygott, de odaát vicsorogva szűrte a fogai között: ti tehettek róla, mindenről ti tehettek! A másikat buggyantnak tartották, de a tükörben hatalmas könyvtára volt. A hernyó pillangónak látszott, az itt erényes pedig ott minden vágyak mestere lett. Persze volt olyan is, aki nem változott.

 - A tükör mindig az igazat mutatja, nem csap be, csak mi homályosítjuk el, ha nem akarjuk látni a valódit. Akinek tiszta a tükre, az szembenéz önmagával - magyarázta egyszer az anyja. Érdekes, hogy ez éppen akkor jutott eszébe, amikor leegyeztette az időpontot a plasztikai sebésszel.

- Lehet, hogy csak egy légyszar a tükrön, amit bibircsóknak látok az arcomon? - hasított belé a felismerés és elővette a kemikáliáktól mentes Attitűd tükörtisztítót - amit úgy hirdetnek, hogy természetes komponenseivel varázsolja tisztává a felületeket -, aztán nekilátott a régóta időszerű nagytakarításnak.

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/27233/pics/lead_800x600.gif
álarc,kapcsolatok,lélek,mese
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?