Ráncszámadás

Gabriella

Szeretem a ráncaimat, mindegyiknek története van. A két szemöldököm között, azt a  szigorú párhuzamost néha még el tudom masszírozni, ilyenkor a kicsi lányom azt mondja, hogy napsugaras a homlokom. A többi ellen nem harcolok. Segítenek, hogy ne felejtsem el, milyen keményen megdolgoztam értük. Amikor egy reggel arra ébredtem: nem várok tovább, hogy elkezdődjön az életem, hanem elkezdek élni, akkor jelent meg az első. A szemem sarkában, egy huncut szarkaláb képében. Rögtön megkedveltem.

A második aljas volt. A homlokomat szántotta keresztül. Egy mocskos szakítás nyoma pofonokkal,  fenyegetéssel, fogadkozással, zsarolással. De hiába próbálkozott a leghitványabb, a szám sarkában nem sikerült nyomot hagynia annak a kemény, megbocsájtani nem tudó vonalnak.

Aztán jött sorra számos nevető ránc. Szerelem, gyerekek, könnyed boldogság. Majd temettünk, elvesztettünk, elvesztünk és a homlokomra észrevétlenül két újabb ránc csücsült. A szomorúság, a fájdalom, a szenvedés és az emlékezés nyomai. A keményet - tudod, amelyik nem ismeri a megbocsájtást, és a szám sarkára pályázik - akkor is sikerült visszaverni, pedig egy ideig azt hitte, ő nyert. 

A ráncok emlékeztetik a lelket, hogy hol járt, és hol nem.

Az orrom mellett lefelé fut egy furcsa páros, a kétségbeesés és a fellélegzés ráncai. Egzisztenciális para, felelősség, hétköznapi csalódások, megkönnyebbülés, hirtelen öröm és apró, boldog pillanatok táplálják. Az államra a szenvedély diszkrét vonala költözött. Ligthos hedonizmus.

A nyakamon, mint a fákon az évgyűrűk, a koromat jelzik  a makacs kis pászták. Négy van belőlük,  tízzel szorzandók. Velük néha megpróbálok harcba szállni csodakenőcsökkel, keleti masszázzsal, titkos összetevőjű kenceficékkel, de olyankor az első kis huncut hangosan kacagni kezd.

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/25524/pics/lead_800x600.jpg
élet,emlék,kapcsolatok,önismeret,ráncok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?