A monitor másik oldalán

Gabriella

Az applikációk bárjában külön asztalnál ültek, "akik" okostelefonon is futottak. Az elavult appok között is léteztek kasztok: a táblagépen megnyithatók mélyen lenézték azokat az őskövületeket, amelyek nem működtek a tableten. Az ügyeletes celebek a Facebook generátorok voltak, amelyek megmondták, hogy ki a legjobb barátod, kivel kellene zenekart alapítanod, melyik barátod a lelked másik fele  és milyen állat lennél? A nagyasszony egyértelműen az életkortippelő program volt. Mindenki őt akarta.

- Áruld el kislány, hogy csinálod? Miért rád kattintanak a legtöbben? Mondd el apucinak a titkot! - telepedett egy pohár itallal "Mennyi idősnek nézel ki a profilképed alapján?" mellé a generátor körökben bölcsnek tartott "Melyik idézet illik hozzád?". - Én nem csinálok nagy ügyet belőlük. Egy kis hókuszpókusz után kiköpök valami okosnak tűnő mondatot a barátságról, a lélekről vagy egyszerűen csak a tengerről meg a mélységről. Nincs olyan ember, aki ne tudná a saját életére ráhúzni.

- Kókler vagy! - veregette hátba "Hogyan néztél ki 100 évvel ezelőtt?". - Én legalább megpróbálom az arckarakterek jellemvonásait összefésülni! És az sem mindegy, hogy férfi vagy nő játszik-e veled! Mert mi lenne, ha egy férfi felhasználónak női fotót mutatnék? Elsüllyednék szégyenemben!

- Ugyan, ne spilázd túl! És főleg, ne próbáld azt a látszatot kelteni, hogy bármi közöd is van a valósághoz. Én csak azt nézem meg, hogy ki lájkolja a legtöbbször a bejegyzéseit? Ezzel az egyszerű algoritmus elemzéssel pedig majdnem eltalálom, hogy ki áll a legközelebb hozzá - magyarázta "Ki a legjobb barátod a Facebook-on?"

- A legfontosabb, hogy meg tudd nevettetni őket! - szállt be a vitába a feltörekvő " Mi az indián neved?" 

- Mind kis kezdő csírák vagytok! - szögezte le "Melyik korban kellett volna élned?" - Én csináltatok velük egy tesztet, hogy érezzék a törődést. A végén pedig olyan litániát kapnak, hogy nincs az a kor, amit ne éreznének magukénak. 


"Mennyi idősnek nézel ki a profilképed alapján?" sejtelmesen mosolygott, de nem árulta el, hogy ő a monitorra szorítja a homlokát, és jól megfigyeli, ki ül a másik oldalon. Ha szomorú szemű nő, akkor biztosan a koránál fiatalabbnak mutatja, hadd örüljön neki! A bohókás csajoknál nem baj, ha fölé lő, ők legalább kacagnak rajta. Az idősebb asszonyok a valóságra kíváncsiak, és elégedetten csettintenek, ha sikerül eltalálnia az életkorukat.

A hiú pasiknál könnyű a döntés: persze, hogy fiatalabbnak kell mutatni őket a koruknál! A poénból klikkelőknél mindegy az eredmény, ám a hangulatembereknél, a stikában kattintgatóknál, vagy a mindent lefitymálóknál bizony vékony a jég! De nekik is mélyen a szemükbe néz, és többnyire eltalálja, mire vágynak. 

- Az emberek olyan könnyen kiismerhetők - vetette oda a többieknek, és ahogy mondani szokta, visszaállt a szalag mellé. Reggel több ezer irodista és kismama veti magát bele az online tesztek hálójába. Éjszaka jönnek a művészek és a magányosok, hajnalban pedig a korán kelők meg a hazatántorgók. Nincs megállás.

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/23824/pics/lead_800x600.jpg
Facebook,kapcsolatok,történet
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?