Tibi bácsi a takaró alatt intézte

Gabriella


Olvasom, hogy egy Veszprém megyei tanár félreérthető, szexuális tartalmú üzeneteket küldött a tanítványainak. Egy másik, jófej, laza pedagógus le is feküdt két diákjával. A Sipos-ügy cirka másfél éve robbant. És hány csontváz van még a személyes szekrényekben! Például Tibi bácsi, meg a Bongyor. Két elfelejtett történet. Emészthetetlen emlékek.

Harminc éve történt. A nyári táborban minden alsós szobába beosztottak egy-egy nagyot. Jó ötletnek tűnt: így nem volt éjszaka dzsembori, a felsős fiúk nem szökhettek át a lányokhoz, hiszen nem is volt nagylányos szoba. A tanárok is nyugodtan alhattak. Csupán Tibi bácsi kukkantott be minden faházba a zseblámpájával, hogy ellenőrizze, alszik-e már a banda.

Amikor az ágya szélére ül,  azt hitte, csak azt nézi, be van-e takarva. De belesuttogott a fülébe, és győzködte, hogy engedje megsimogatni a cicijét. "Nincs abban semmi, ha megmutatod, hogy pattognak a rügyek" - suttogta Tibi bácsi. A szája büdös volt és undorítóan lihegett, miközben benyúlt a takaró alá és horgas ujjaival megsimította. Szerencsére nem maradt sokáig. 

A traumát gyakran nemcsak az okozza, ami történt, hanem az, hogy soha nem lehetett beszélni róla. Titokban kellett tartani, még gondolkodni sem lehetett róla, ezért nem lehetett megemészteni. Szerintem oda kell figyelni, amikor jön egy nagyon erős energia, ami nem tartozik a jelen pillanathoz. Nem lehet csak legyinteni rá, hogy ezzel nem foglalkozom, mert olyan erős, hogy az ember kész elfelejteni, hogy ez tulajdonképpen csak emlék. Egy olyan emlék, amit nem tudott megemészteni. Akkor találni kell egy emberi társaságot, egy olyan valakit, aki szeretettel tud a karjaiban tartani, amíg te megemészted azt, ami már évtizedek óta megülte a gyomrodat, és bántotta a lelkedet. - Feldmár András

Öt évvel később, amikor a gimibe új tanár érkezett, a negyedikes lányok azzal szórakoztak, hogy direkt miniszoknyába mentek az óráira. Piruljon csak a zöldfülű! Kiderült, a Bongyor nem csak jó tanár, de gitározni is tud. Az érettségi bankett után mindenkivel megitta a pertut, és hajnalban összeverekedett érte két csaj.

Bongyor eközben egy harmadikat ujjazott a fűzfák alatt. Egy padról nézte végig  - véletlenül. Ki kellett mennie a levegőre, becsípett a sok Vilmostól és Hubitól. Tényleg nem kellett volna keverni. Ott ült éretten, spiccesen és a nagybetűs ÉLET rögtön egy szürreális képpel indított: a volt osztálytársnőjét és a tanárát kukkolta. Közben Tibi bácsi röhögött a fejében. Úgy érezte magát, mint egy összetört porcelánbaba.

Senki ne várjon tanulságot. Nincs feloldozás. Ezek csupán kisvárosi történetek. Régi sztorik. Szekrénybe zárt csontvázak.

Címkék: diák, tabu, tanár
https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/22726/pics/lead_800x600.jpg
diák,tabu,tanár
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?