Mintegymondatszóköznélkül

Gabriella

Tudjátok, hogy ma van a férfiak napja? Kedves pasik, fülhúzás, puszi, meg minden! Jó, hogy nektek is van napotok. Sokszor egyetértően bólogatva szidunk benneteket, meg összekacsintunk a hátatok mögött és legyintünk rátok, de nélkületek olyanok vagyunk, mintegymondatszóköznélkül. 

Gyakran rágom E. barátnőm fülét, hogy rajta a világ szeme, hiszen fiút nevel és nem mindegy, milyen férfi válik belőle. Olyan, aki elviszi a terheket, bírja a felelősséget, gondoskodik, vet és arat, vagy olyan, aki a sok kemény, önálló, erős és megmondó nő között elveszti az identitását?

Mert bizony, csajok, nézzünk mélyen magunkba: sokszor mi, nők mentjük fel a felelősség alól és szedegetjük le a férfiak válláról a terhet. Amikor pedig emiatt sírunk a barátnőnk keblén, jusson eszünkbe, hogy kettős játék ez! Mert hiába osztják valakire a király szerepét, ha nincs rajta a kornája, az egyszerű halandó nem tudja, ki előtt kell fejet hajtani. Vagyis tiszteljük és szeressük a férfiban a FÉRFIT, és ne fosszuk meg férfiasságától, ne heréljük ki!

B. vállalja: ő bizony favágószexuális!

Rövid, nem reprezentatív felmérést végeztem, hogy milyen pasira is vágyunk? B. frappánsan úgy fogalmazott: ő kifejezetten favágószexuális. D. szerint elég szexi, ha mezítláb és farmerban, derekán egy szerszámokkal feleszerelt övvel érkezik, és megszereli a régóta félrecsúszó konyhafiókot. A. arra a mondatra gerjed, hogy "Nyugodj meg szívem, megoldom!". V. pedig kiskamasz fiát tanulmányozza, és állítja, azóta jobban érti a férfiakat. Vagyis a sztereotípiák működnek: kelletek nekünk úgy, ahogy az a nagykönyvben írva áll.

Amikor Csernus Imre megírta A férfi című könyvét, egy egyszerű kérdést tett fel néhány társának: mitől érzik magukat férfinak? A pasik azt felelték, hogy ezen ők még soha nem gondolkodtak... Pedig a nők minden alkalmat megragadnak, hogy pontosan definiálják, mit takar az a fogalom, hogy nő. A férfiak számára viszont teljesen magától értetődő a férfilét. Fel sem merül, hogy ezt bármi megkérdőjelezhetné. 

Kedves fiúk, férfiak, pasik, pasasok, hapsik, csávók, legények, kösz, hogy vagytok! 

Címkék: férfi
https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/22466/pics/lead_800x600.jpg
férfi
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?