Blogolj!

A vágy elveszett félúton

Gabriella

Még bekapcsolta a mosogatógépet, aztán kibontott egy üveg bort és a kanapé sarkába kuporodott. Kihúzta a copfjából a hajgumit, jólesően megborzolta loboncát. Valamikor körbejárt benne a vágy, most emlékmorzsákból próbálja összerakni a mozaikot, hogy hol veszhetett el? Sorra vette a szerelmeit. Talán, ha kideríti, kitől, mire vágyott, akkor azt is látja majd, kinél hagyta el.

 Az első szerelem az oviban Zsoltika volt. A Kislány egész úton hazafelé azért könyörgött az anyukájának, hogy az angyalarcú fiú hozzájuk költözhessen, hiszen akik szerelmesek, azok együtt laknak és együtt is alszanak. Arra vágyott, hogy Zsoltika királykisasszonya lehessen, és küzdjön meg érte a sárkánnyal, ahogy a mesében van. Ehelyett kalózbandát alapítottak, Zsoltika lett a kapitány, a Kislány pedig a helyettese. Elkapták a nyafkákat, és Zsuzsit még be is zárták a kis házba, ahol a kertész bácsi tartotta a szerszámokat. 

Úgy szeretsz, ahogy a felnőttek? Nem, én igaziból!

Csak akkor derült ki, hogy Zsuzsit egész délutánra kint felejtették, amikor a mamája érte jött. A helyettesítő óvónéni csúnyán nézett rájuk, pedig Zsoltika bevallotta, hogy az ő ötlete volt. Persze ez nem volt igaz: a Kislány találta ki, így akart ráijeszteni Zsuzsira, mert idegesítette a nyafogása. Zsoltika nem árulta el. A Kislány megtanulta, hogy a kalózok is meg tudják védeni a királylányokat.

A csókod íze számban hol méz, hol áfonya - Radnóti MiklósAztán jött Attila egy piros Simsonon. A Nagylány már nyolcadikos volt, Attila pedig a legkékebb szemű fiú a lakótelepen. Arra vágyott, hogy végre neki is legyen egy pasija, mert a 8.b.-ben minden menő csaj járt valakivel, és Csillát már le is kapta a fiúja. Mondjuk elég undorító dolog lehet az a smárolás, mert állítólag átdugta a fiú a nyelvét a szájába és olyan íze volt, mint a sajtnak. Attila egyik délután elvitte motorozni. A játszótéren csókolta meg. Óvatosan, félénken. A szájának olyan íze volt, mint a limonádénak, friss mentalevéllel. A Nagylány megtanulta, a csók íze attól függ, hogy kitől kapja.

Milán volt a gimis szerelem, az első bohém, akivel a Lány találkozott. Vágyott az érintésére, arra, hogy Nőt csináljon belőle. Milánnak hosszú ujjai voltak, ördögi ügyességgel siklottak a gitáron. A Lány esténként azt képzelte, hogy ő fekszik Milán ölébe és rajta játszanak azok az ujjak. Milán égni is megtanította. Leugrottak a boltba, Milán lóbálta az anyukája bevásárló szatyrát. Kézenfogva szökdécseltek, mint az idétlen dedósok. A szatyorból kiesett egy tampon. Milán felkiáltott: "Nézd, valamit elhagytál, édesem!", és röhögve tolta az orra alá. A Lány majdnem elsüllyedt szégyenében, úgy érezte, mindenki őt nézi."Emeld fel a fejed, és nevess a szemükbe. Gyerünk!" suttogta Milán kajánul. Szótfogadott, kihúzta magát, a fejét oldalra hajtotta, és úgy kacagott. Akarta Milánt, nagyon akarta. De Milán a titokzatos Dalmával dugott. A Lány megtanulta, kevés, nagyon kevés, ha csak ő akarja. Évekkel később egy éjszakára összeborultak, de azt a régi szenvedélyt nem lehetett bepótolni, mint egy elmaradt matek órát.

Ez a gitár olyan, mint a lelkünk(...) Hangoltság nélkül nincs szépség, nincs zene. Öröm sincs! - Müller Péter

A Nő őjöngött, amikor kiderült: Andrásnak felesége van. Lassan egy éve ismerte. Utaztak, színházba, moziba, múzeumokba és koncertekre jártak. Még egy tangó kurzusra is elment vele. Észvesztően táncolt. Megmutatta, melyik ételhez, milyen bor illik, és képes volt végignézni vele a Jóbarátokat. Néha eltűnt, azt mondta, üzleti útra megy, de akkor is szexi, mocskos kis üzeneteket küldött neki. A Nő arra vágyott, hogy Andrásné lehessen. Aztán lehullt a lepel: Andrást egy vidéki kisvárosban már várta egy asszony, egy kisfiú és egy néhány hónapos baba. Szó sem volt soha üzleti útról, a szexi üzeneteket is bezárkózva, a WC-ről küldte. A Nő soha nem felejti el a leckét: ha valami titokzatos és tökéletes, gyanakodj!

József figyelmes volt. Halkszavú, okos, kedves. Vágyott arra, hogy csak úgy, vele legyen. Hosszú sétákat tettek az őszi avarban, József könyveket adott a kezébe, faggatta, hogy mi a véleménye. De valahogy ez is elromlott. József féltékeny lett, követte, egyszer még egy szürreális autósüldözésbe is keveredtek az M7-esen. Aztán megleste, amikor a barátnőjéhez ment, és a régi bérház lépcsőházában megverte. A korláthoz csapkodta a fejét és addig ütötte, míg el nem ájult. A rendőrség tett pontot a kapcsolat végére. Sokáig járt pszichológushoz, hogy kiheverje. Egy életre az agyába véste: aki szeret, az nem akar uralkodni fölötted.

Lejárt a mosogatógép, felhajtotta a poharából az utolsó korty bort, megmozgatta elzsibbadt lábait, és kicsit megilletődve figyelte, ahogy beszivárog a jól ismert érzés a bordái közé. Megtalálta! Újra vágyott valamire. Vágyni.

 Az igazi nőnek csak a szemét nézd, és azt sem kívülről, hanem a lelke felől. Először meg kell érezni a lelkét. Ha a lelke felől nézed, az első réteg a félelem, a múlt és a jelen sebei. Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor láthatod a második réteget, a gyengédséget, a cirógatás vágyát. Ha ezt is látod, a harmadik rétegben látod az öröm pajkosságát, a negyedikben a harag villámait, az ötödikben a harmónia vágyát, a hatodikban a gyönyör cirógatását, és a hetedikben azt a szeretetet, ami teljesen a Tied. Minden igazi nő hét fátyoltáncot táncol, és régen elvesztél, ha a fátylat, a keblei halmát, vagy a csípőjét nézed. Csak a szemét nézd, a teljesen ruhátlan lénye, az örömtől hullámzó, vagy fájdalomtól görnyedő teste minden apró titka a szemében van. - Müller Péter

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/22326/pics/lead_800x600.jpg
csók,emlék,erőszak,erotika,kapcsolatok,nő,önismeret,szerelem,szerető,szex,történet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?