Neked hogy hívják a nevedet?

Gabriella

Aztaleborultszivarvégit! Meg minden, amit csak elbír a nyomdafesték. Az MTA  ismét jóváhagyott egy csomó olyan keresztnevet, amit nem tudok értelmezni. Vajon  Színes,  Balzsam,  Sáfély, Létó vagy Zejnep lesz több néhány év múlva a játszótereken? Péterek, Gáborok, Istvánok, Attilák, Annák, Máriák, Júliák és Lillák! Isten véletek!

Mindenki azt szeretné, ha az ő gyereke más lenne, mint a többi. Éppen azért legyen a neve is különleges, páratlan, olyan, amit még nem viselt soha senki! (A fogyasztói társadalom is erre a kottára működik: olyan kell nekem, ami még nincs másnak. Aztán amikor ez a fene nagy egyediség kelendő lesz, beindul a tömeggyártás és végül az lesz a hétköznapi, ami addig exkluzív volt.) Az én gyermekeim viszonylag hétköznapi keresztneveket kaptak, mi a ritmusra mentünk. Mindkettő ritmusképe tá-titi-tá-tá.

Szerencsére a szülői ámokfutást törvény szabályozza, vagyis nem lehet felelőtlenül Sárkánynak, Vackornak vagy Viridielnek nevezni a kicsit, bármennyire is jó ötletnek tűnik pillanatnyilag. Létjogosultságot nyert azonban a fiúknál az Arion, Bökény, Harri, Leonárdó, Kolin és Údó. A lányokat pedig bátran lehet már Animának, Babettának, Britaninak, Dzsamillának, Konkordiának vagy akár Ünőkének is keresztelni. Névnapjuk a keresztségben ugyan nincs, de létezik az úgynevezett ritka nevek napja - négy dátum közül is lehet választani: január 15., április 15., július 15., október 15. -, amikor meg lehet húzni a kis Cseresznye vagy Boromir fülét.

Nektek önállóan kell gondolkoznotok! Ti mind egyéniségek vagytok! Igen, mi mind egyéniségek vagyunk!

Ami nálam kicsapta a biztosítékot az a Dzsúlió, Gandalf, Cinderella, Küllikki, Szantiágó kvintett. Látom magam előtt, ahogy az iskolapadban összesúgnak, amikor az új, fura nevű osztálytárs bemutatkozik a különleges, ritka és egyedi Erzsébet néven.

Címkék: baba, gyerek, név
https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/21761/pics/lead_800x600.jpg
baba,gyerek,név
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?