Minden(ki) megtörtént

Gabriella


Juci, basszus, ma találkoztam az Időszelidítővel. Most vagy egy vén Kimnowak rajongó szórakozott, vagy igazad volt, és egyszerre létezik minden. Ahogy mondtad: Isten mellett még sokan megférnek. Elmondom, hogy történt, amikor ezen az esős szombaton túrógombócot kértek a lányok, és leugrottam a kisboltba, és egy különös beszélgetésbe találtam magam, egy ötvenes Időszelidítővel. 

Az újság címlapon hozta: Egy nő miatt hagyta el élete szerelmét Oláh Ibolya. A szikár, szakállas férfi vigyorogva csóválta a fejét a sorban, miközben elolvasta. A pénztáros lassan blokkolt. Hová is sietne, hiszen szombat van?

- Mindenki megtörtént már egyszer, nincs új a nap alatt - dünnyögte a szikár.

- Talán minden, nem? - kérdeztem. Mögötte álltam a sorban.

- Dehogy, mindenki. Tudja, mint abban a Kimnowak számban, amit az a búgó hangú nő énekel.

- Tudom - válaszoltam automatikusan, és eszembe sem jutott, hogy azt meg vajon ő honnan tudja, hogy  ismerem ezt a nótát, sőt ismerem a búgó hangú nőt is, és most is az Ég és Föld szól a kocsimban? Természetesnek tűnt, mint ahogy az is, hogy egy idegennel beszélgetek.

- Anyám barátnője is beleszeretett egy nőbe, és elhagyta a családját. Igaz, ez még a hetvenes években történt, de hatalmas botrány volt a lakótelepen. Persze ma, Oláh Ibolyával ez már újsághír, mert egy híresség magánélete, és még egy ilyen esős szombati napon is el lehet vele adni az újságot. De ez az egész számunkra  csak egy eszköz, hogy beszélgessünk. Maga is azt hiszi, hogy a gondjai egyediek, az örömei különlegesek. Pedig valaki, valahol az időben, már valamennyit megélte. De jó, hogy erről nem tudunk, mert akkor túlélhetetlen lenne ez a csodás élet. Tudja mit? Ne erőltesse a régi szép időket és ne sürgesse a jövőt. Nézzen körül a jelenben. Talán én vagyok a hírnök, aki valami fontos üzenetet hozott. Talán csak egy bolond, aki össze-vissza beszél. Vagy az Időszelidítő ki csak múltat idéz. Döntse el magas - kacsintott, majd fizetett és elment. Én meg talán még most is ott állok. Juci, basszus, szerinted mi volt ez? 

"A sors zsonglőr kezei"

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/21737/pics/lead_800x600.jpg
barát,bolt,megmagyarázhatatlan,vásárlás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?