Ébresztő, Csipkerózsika!

Gabriella

Csipkerózsikát mindig csíptem. Elhittem az egész tündérmesét. A jó kívánságokkal, az átokkal, az évszázados álommal, a herceg csókjával. A kedvencem a kis kukta volt, aki éppen az átoknak köszönheti, hogy nem kap egy hatalmas fülest, mert a szakács is belealszik a pofonba. Gondoltam, jól jönne nekem is egy orsó - legyen az bármi is -, hogy nyugodtan átaludhassak néhány kemény szitut. De az életben nem lehet semmit ilyen könnyen megúszni.

Kamaszként, bár jókat röhögtünk azon, hogy milyen szájszaga lehet 100 év szunya után a csajnak, mégis azt gondoltuk a barátnőimmel, az átok nem más, mint egy klassz kis lehetőség. Mert Csipkerózsi boldog öntudatlanságban átaludhatot egy csomó szerelmi csalódást, konfliktust, félrértést, drámát. Egyszer csak eljött érte az IGAZI, és boldogan éltek, amíg meg nem...

Mázlista. Kihagyta a szerelmi csalódásokat

Persze azzal a közhellyel is tisztában voltunk, hogy az élet ott kezdődik, ahol a tündérmese véget ér. És mi van akkor, ha a hercegről kiderül, hogy már az első gyerek után Hófehérkével lépett félre, vagy titokban a hét törpével elpókerezte a kastélyt? 

Néha azért jól jönne egy mindent elsöprő álom, amikor lecsap egy nagy tragédia, vagy spontán csak az összeomlás szélén állunk, mert beteg a gyerek, határidős a munka, esetleg csupán a hétköznapi bosszúságok torlódnak össze egy  pofátlan hentes vagy egy szőrén-szálán eltűnt barát személyében. Aztán amikor nyitott szemmel jársz rájössz, hogy a kollégáid jó fejek, mert ha szólsz, segítenek, a barátnőid azonnal tolják a legjobb dokikat és terápiákat - neked még egy kis lélekmasszázs is jut, a pofátlan hentes csak bénán bókol, és talán a lelépett barát is előrukkol egy jó kis kifogással... (A tragédiák feldolgozására több receptúra is létezik, de az idő gyógyító erejét egyik szerint sem lehet átaludni.)

Ne aludd át az életed!

Ha pedig egy kicsit összezavarodsz, mert a lányod odasúgja, hogy "anya, úgy átaludnék pár napot! A héten szódoga lesz, Sorry néni feleltetni is fog és B. két napja levegőnek néz. Jó lenne kivonni magam a forgalomból", akkor nyugodtan meséld el neki, hogy a problémákat, legyenek azok apró-cseprők, vagy fájdalmas tragédiák, nem érdemes megúszni. Ha becsukod a szemed, nem veszed észre, hogy az összes gonddal együtt ugyan, de mégiscsak elmegy melletted az élet.             

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/21728/pics/lead_800x600.jpg
barátok,kapcsolatok,mese,szerelem
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?