Blogolj!

Ligyija, a smirgliléleksimigató

Gabriella

Figyelem, ez nem egy blogbejegyzés! Vegytiszta dicsekvés. E-mailben jött a montázs, pontosabban ímélben. Igen, barátaim, az új helyesírási szabály szerint így helyes. Még három évig az e-mail is jó, de 2018-ban már egyes jár az e-mailezőknek, mert ímélben jön majd az elektronikus levél. Persze, csak zavaromban pörgetem a helyesírási szabálykönyv gyöngyszemeit. Most kiadom magam és az íméleket, amiket kaptam. Megtisztelő: "Kedves Ligyija! Olyanok a történeteid, mintha rólam szólnának. Megsimigatod (nem simogatod, simizgeted, simigatod) a nagy közös női lelket, de úgy, mint egy jó kis smirgli, vagy bőrradír, ami lehámoz minden fölös réteget. Megtaláltalak a Facebookon. Nem vagyunk ismerősök, de úgy érzem, ismerlek. És most már azt is tudom, hogy Ligyija igazi neve Gabriella :). Írj még, én meg majd olvaslak. Az olyan, mintha csak beülnénk  egy kávéra.  Vronszkaja, aki Márta "

És Renáta is írt: "Kedves Ligyija!:) Nem hagyhatom ki,hogy ne írjak! Szó szerint lenyűgöztél a bejegyzéseiddel, nagyon örülök,hogy rátaláltam a blogodra és remélem még folytatni fogod az írást mert szerintem sok embernek, nőnek,anyának okozol ezzel önfeledt időtöltést és adsz inspirációt egy magabiztosabb és boldogabb élet megteremtéséhez... Különösen tetszik,hogy mered vállalni önmagad, mersz írni a véleményedről, a gondolataidról mindezt egy teljesen élvezhető formában. Tehát csak ezt tudatni szerettem volna veled,hogy érezd, nem hiába csinálod, amit csinálsz mert baromi jó vagy!:)))) Szép Napot!:)

Ő ismeri Anna Kareninát: "Grófnő kedves! Imádom az írásait, a szóhasználatát, a szókincsét, a meglátásait, az életszerűségét,a nyomkövetését időben és térben, az erőszakkal rám nem tukmált, mégis belém nyilalló felismerést, hogy ezt én mind tudtam, láttam, de leírni képtelen vagyok, mégis olyan jó, hogy valaki elmondja helyettem és más látószögből mutatja a kis buksimban fészkelő elraktározott gondolatokat. Vajon ki ez a grófnő valójában? Egy mindent tudó és látó nememmel ellentétes embertársam, akit megáldott a sors, hogy lekösse nem csak az én, hanem több ezer hozzám hasonló figyelmét, szabad idejét, gondolatait, meg nem fogalmazott véleményét a mai való világról, a fel nem fedezett összefüggésekről. Csak így tovább kedves Grófnő! Járjon továbbra is nyitott szemmel, füllel, kíváncsisággal és én nem fogok panaszkodni, hogy megint a hálójába estem falom a betűket ezen a szemfájdító számítógépen és nem valami agyament, észbutító játék köti le a figyelmemet, hanem az Ön írásai. Ezúton is köszönöm és maradok tisztelettel: egy érdeklődő olvasója!

Kedves Olvasóim!

Sokan kérdeztétek, miért írok álnéven, és miért Reneszánsz asszony babaháza a blogom neve? Az álnév menedék. Nem szerep, csupán egy segítőkész alteregó, aki elmesélheti a személyes történeteimet, a ti történeteiteket és a sztereotípiákat, amelyekkel küzdünk, vagy éppen behódolunk nekik, de mindenképpen jelen vannak az életünkben. Ligyija Ivanovna sok mindent vállalhat, ami nem számon kérhető, de igaz és hiteles. Mert a valóság az mindig szubjektív, de a szituációk gyakran hasonlóak. A reneszánsznak pedig, vagyis az újjászületésnek, minden nő életében el kell jönnie legalább egyszer! A babaház az önfeledt gyerekkort idézi, amikor a lányszobánkban még biztonságosan, babákkal próbálgattuk a női szerepeket. 

Köszönöm, hogy olvastok:

Ligyija

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/21267/pics/lead_800x600.jpg
barátok,Facebook,kapcsolatok,levél,nő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?