Helló, fiúk!

Gabriella

Az van, hogy bár mi nők egyetértünk abban, hogy nincs fületek a finom utalásokra, csak a konkrétum megy át, hogy az e-mailekre és sms-ekre szinte soha nem válaszoltok, mert azt hiszitek, elég elolvasni, és a "majd felhívlak!" a ti szótáratokban azt jelenti, hogy ennyi volt, vége, szóval mindezek ellenére, kelletek nekünk. Nagyon.

Megértően bólogatok a barátnőmnek, amikor hosszan meséli, hogy a férje tulajdonképpen olyan, mint egy második gyerek, mert úgy kell kilopni a kedvenc pólóját az edzőcuccból, hogy ki tudja mosni és azt hiszi, hogy vicces, ha mindenkit "bakkernak" szólít, miközben a barátnőmnek leég a bőr a képéről.

 A szívfájdalmat csak májrombolással lehet enyhíteni - Jim, a férjprototípus

Számos hasonló sztorival tudnám gazdagítani a nagy férjdossziét, de miközben összeszedem a gyerekeket a különórákról, hazafelé bevásárolok a vacsorához, este levezénylem a fürdés-vacsi-alvás szentháromságot, egyfolytában azon jár az eszem, hogy mennyivel könnyebb lenne, ha itthon lenne a zokniszéthagyó.

Megértően bólogatok, amikor a lányom panaszkodik, hogy a srác, aki a legjobb haverja, nem válaszol neki Viberen, de látja, hogy folyamatosan fent lóg és egy másik csoportban a többi fiúval idétlen ikonokat küldözgetnek egymásnak.

Pedig tudom, hogy elolvassa

Eszembe jut a cimborám, akivel húsz év múlt köt össze, de hiába bombázom e-maillel valamennyi általam ismert címén és próbálok vele kapcsolatba lépni a Messengeren, nem válaszol. Amikor találkozunk, vagy bepöccenek és telefonon számon kérem, egyáltalán nem érti, mi a bajom, hiszen ő elolvasott minden egyes tőlem kapott sort. Nem tudok haragudni rá.

A bók bombák mindig időben robbannakMegértően bólogatok, amikor a kolléganőm kiakad az ifjú titánra, aki végigudvarolja az irodát, mindenhol elszór egy bók bonbont, és elegánsan lelép, maga mögött hagyva egy csomó munkát. Aztán szokás szerint berobban késve egykori gyakornokom, megint miatta csúszik az értekezlet és ezzel az összes melóm, de rám mosolyog, megjegyzi, hogy jól áll ez a blúz és semmit nem öregedtem tegnap óta. Annyira vicces, hogy ezután lehetetlenség leszúrni.

Megértően bólogatok, miközben az unokanővéremnek igyekszem a megfelelő tempóban adogatni a papírzsebkendőt, és próbálom kihámozni a hüppögéséből, hogy megint egy trógerrel hozta össze a sors, aki isteni ugyan az ágyban, de érzelmi fogyatékos, és azzal a foghegyről odavetett mondattal búcsúzott, hogy "majd hívlak!, ami tudjuk, hogy a pasiszótár szerint szó szerint azt jeleni: "Nem akartok többet találkozni veled, de nem akarlak megbántani sem, mert azt tanította az anyukám, hogy ez nem helyes. Remélem, hogy addig a pillanatig, amíg sarkon nem fordulok, mindketten elhisszük, hogy tényleg hívlak."

Két szó, és az ember lányának görcsberándul a gyomra: majd hívlak! Ez férfiról nőre fordítva többnyire azt jelenti: arra várhatsz! És mindegy, hogy a szeretőd, az autószerelőd, az ügyfeled, az interjúalanyod, vagy a gyereked matektanára mondja. Ha pasiból van, nem fog csörögni a telefon.

Közben pedig eszembe jut egykori, huszonéves önmagam, akinek azt mondta a srác, hogy "majd hívlak!" És hinni akartam a csodában, hogy ez most nem lepattintós szöveg, hanem egy tuti patron vészhelyzetre, mert neki sem vagyok közömbös. A második randin megsúgta, hogy a belső monológja valójában így szólt: ˇ"Nagyon jól éreztem magam veled, most indiánszökdelésben hazamegyek, és álmatlanul várom a viszontlátást!”

Tudom srácok, hogy velünk sem könnyű, mert még a "majd hívlak!"-nál is nagyobb fiaskó a szemünkben, ha még annyit sem mondtatok, hogy felhívtok. Ezt pedig egyetlen módon tehetitek jóvá: ha tényleg felhívtok!

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/21157/pics/lead_800x600.jpg
barát,feleség,férfi,házasság,kapcsolatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?