Blogolj!

Az első csók

Gabriella

Nyálas. Hideg. Mesés. Vicces. Béna. Édes. Felejthetetlen. Vigyáztam, hogy a nyelvem ne érjen hozzá. Hányingerem volt. Pillangók röpködtek a hasamban. Izzadt a tenyerem. Izgultam, vajon észreveszi-e, hogy este fokhagymás pirítóst ettem? A fejemben fanfárok szóltak, a szempilláim mögött tűzijáték szikrázott, a kezem remegett, de túléltem éltem első csókját! Istenem, de régen volt!

Körbe vagyok véve nagy dumás, bárkivel, bármikor kapcsolatot teremtő emberekkel. Munkaköri kötelességük, hogy tudják nyomni a sódert, vagy hallgassanak, ha kell. Nehéz őket zavarba hozni. Ma délelőtt egy egyszerű kérdéssel mégis sikerült.

"Emlékszel, milyen volt az első csók?"

A., a "padtársam". Velem szemben püföli a billentyűzetet. Egyébként csak Bruce-nak hívom, Bruce Willis után szabadon. Forgatta a szemét, kisfiúsan elmosolyodott, és rengeteg ööö... ööö... ööö... után mesélni kezdett. "Milyen volt? Nyálas... Na jó, egy moziban történt. Sokáig gondolkodtam, hogy átöleljem-e a lányt, vagy mit is kellene csinálni. Aztán, amikor vége lett a filmnek,  tudtam, hogy most jön a csók. És ő is tudta. Megcsókoltuk egymást. Amikor hátranéztem, mögöttem egy olyan takarítóféle ember állt. Nem tudom, ez miért fontos, de valahogy megmaradt bennem."

Ady Endre: Félig csókolt csók - Egy félig csókolt csóknak a tüze lángol elébünk. Hideg az este. Néha szaladunk, sírva szaladunk s oda nem érünk. Hányszor megállunk. Összeborulunk. Égünk és fázunk. Ellöksz magadtól: ajkam csupa vér, ajkad csupa vér. Ma sem lesz nászunk. Bevégzett csókkal lennénk szívesen megbékült holtak, de kell az a csók, de hí az a tűz s mondjuk szomorúan: holnap, majd holnap.

B., a tűzszemű, tűzrőlpattant és tüzes kolleginám profi szózsonglőr. Megszorongatott már számos rafinált celebet, szóra bírt jó néhány hallgatag művészt és meg se kottyan neki, ha illetékes elvtársnak kell feltenni a legkellemetlenebb kérdést. Most mégis akadozva, szégyenlősen, kislány hangon fogott bele.  "Hmm... az első csók. 14 éves voltam. Ő pedig 20. Nagyon izgultam, hogy jól csinálom-e... Persze a nyelvem nem dugtam át. Az olyan undi... De az első IGAZI csók nem ez volt. Ez az ELSŐ csók volt"

Gy., sportújságíró. Laza véleményvezér. Imádta a témát. Hangosan mondta, hogy sokan hallják."Gyorsan történt. Izgulni? Miért izgultam volna? Másnap gyorsan lekaptam egy másik lányt is, hogy legyen összehasonlítási alapom."

Sz., a szarkasztikus, lánglelkű, fanyar humorú srác. A füle megnyúlt, ahogy a többieket hallgatta, aztán ő is elmondta a saját sztoriját. "Tudod milyen volt? Hideg. Hi-deg! Egy idősebb csaj kiszúrt magának. Tudtam, bárki megkaphatja. Nem volt nagy kaland, egyszerűen csak lesmárolt... Állítólag jól csináltam. Sőt! Azt mondta, ügyes voltam. Hú, sokáig menekültem előle."

Egy lány a netről - Tavaly volt november végén. Egy számomra nagyon kedves srác végre felutazott Pestre. Elmentünk a Bambuszliget nevű étterembe, ahol megkért, hogy kamerázzam le őt sushi evés közben, egy munka miatt. Persze meg voltam győződve arról, hogy barátok vagyunk. Hülyültünk rengeteget, nagyon jól éreztünk magunkat. Végül betértünk egy romkocsmába is. Egy pohár bor társaságában már ölelkeztünk, egymásnak dörzsöltünk az orrunkat. Volt szájrapuszi, csók is. Először nem hagytam, utána már igen. Annak örülök nagyon, hogy egy igazi rózsaszínködös, kedves emlék marad. Cseppet sem bántam meg. Egyik kedvenc számom (Péterfy Bori - Ópium) szólt az akció közben. 17 éves voltam/vagyok. Azóta teljesen beleestem a srácba, de ő (már) sajnos nem szeret úgy, mint nőt. Őrjítő. :(

L., a színésznő, a díva. Mindig egy kicsit sok. Most is. Nagyon. "Szenvedélyes, vulkanikus, mindent elsöprő! Pillangók röpködtek a hasamban, fanfárok szóltak a fejemben! Na jó, azt hiszem, kicsit túlspiláztam. Izgultam, izzadt a tenyerem, és közben tudtam, hogy most egyszeri és megismételhetetlen dolog fog történni. Hiszen ez lesz az első csókom, az első "pasimtól". Hetedikes voltam, ő szakiskolás. Szőlő íze volt a szájának. Mint az utolsó szeretőmnek..."

R. három gyermek anyukája. Állandóan csinál valamit, de többnyire a gyerekei ügyeit intézi. Pörög, forog, cseveg, csacsog. Ez a téma azonban őt is szóbotladozóvá tette. "Ne nevess ki, de nekem nem volt soha más szerelem az életemben, csak Ő... együtt nőttünk fel. Ő volt a szomszéd srác. Mindig tetszett, de sokáig nem is látott meg... hát, tudod, olyan kis hülye, akkor is folyton fecsegő csaj voltam... aztán egyszer összefutottunk egy buliban... hazakísért, és a poroló előtt megcsókolt... vicces volt, csiklandozott a nyelve. Olyan édes, olyan béna, olyan... húúú, még most is beleborzongok, ha eszembe jut. Hogyhogy ki volt az? Ne viccelj már, hát a férjem!"

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/20126/pics/lead_800x600.jpg
barátok,csók,kapcsolatok,nosztalgia,szerelem
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?