Támadnak a praktikusok

Gabriella

Dóri barátnőm mindig felhúzza magát a praktikus csajokon. Ők azok, akik olyan rövidre nyiratják a hajukat, hogy éppen praktikus viselet legyen, és a szekrényben van egy kiránduló kabátjuk, ami rohadt drága volt, egy éveben maximum kétszer veszik fel, de nagyon praktikus, vízlepergetős, meg minden.

Az ő szemükben többnyire vétek császárral szülni, akkor is szoptatni kell, ha nincs tejed és mindent tudnak a homeopátiáról. Ha pedig tűsarkúban esel be az első szülőire, és fogalmad sincs, hogy mikor lesz az őszi szünet, és emellett még arra is vetemedsz, hogy együt vihogsz kamasz lányoddal, akkor olyan pengevékonyra húzzák össze a szájukat, hogy azonnal úgy érzed, muszáj bocsánatot kérned. Bármiért.

Amikor én még csak azt saccolgatom, hogy kinőtte-e valamelyik gyerek az ünneplőjét, ő már azt is tudja, hogy melyik gyereke, melyik napon, milyen különórára jár majd

Legutóbb azért kaptam fejmosást az egyik praktikusomtól, mert hagytam, hogy a lázas gyerekemnek antibiotikumot írjon az orvos, aki szerinte egy dilettáns idióta, mert Belladonna kellett volna. (Mellesleg születése óta ismeri a gyereket). Végül kiderült, egy undok Streptococcus-fertőzést sikerült nyakon csípni, és még így is kijutott néhány nap kórház. 

Aztán lapíthattam, mert augusztus végén még lövésem sincs, hogy mikor lesz az őszi szünet, és megyünk-e síelni. Halkan megjegyeztem, hogy életemben nem volt síléc a lábamon, és mi inkább korcsolyázni és szánkózni szoktunk, de lesújtó pillantása láttán inkább elnyeltem a mondat végét. Tervezés nélkül ugyanis nincs gyereknevelés! Nála már most praktikusan ki van mágnesezve a hűtőre az egész éves itiner, hogy melyik gyerek, mikor, milyen különórára megy majd. Én örülök, ha az évnyitóig kiderítem, melyik nőtte ki az ünneplő blúzát.

Bocs, mi szánkózunk

A hab a tortán a Nagy Überparktikus Anya. Összefutottam vele a H&M pénztáránál. Pironkodva fizettem ki a magamnak vásárolt csipkés push-up melltartót, és a nagylányomnak szánt cuki kettő az egyben cicifixeket, mert megtudtam, ő bizony nem ad pénzt ilyesmire. A férje alsónadrágjából remekbe szabott darabokat készít magának és a lányának is. És, hogy legközelebb nekem se kelljen ilyen fölösleges cuccokra kidobni a pénzt, mire hazaértem, már át is küldte a linket, hogy a saját szememmel lássam, milyen egyszerű és milyen praktikus. Nem tudom magamban tartani ezt a praktikus csodát, kénytelen vagyok megosztani veletek. Íme:

Így készíts praktikus cicifixet apu gatyájából

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/19857/pics/lead_800x600.jpg
anya,család,gyerek,iskola,kamasz,nagylány,praktikus
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?