Segítség, nagylány lett a kislányom!

Gabriella

Lányos apukák, el innen, ez a téma nem nektek való! Ha mégis olyan bátrak vagytok, hogy belevágtok, szólok: csak saját felelősségetekre olvassátok! A valósággal való egyezés nem a véletlen műve. Ezzel szembe kell néznetek. És nekünk is. Anyaként sem könnyű arra eszmélni, hogy minden külön értesítés helyett, egyszer csak kész hölgy lett a kislányból. 

Minden olyan giccsesen gyönyörűen kezdődött: már az UH kimutatta, hogy kislány. A párommal madarat lehetett volna fogatni. Én madonnás mosollyal nyugtáztam, hiszen pontosan tudtam, hogy csakis lányom születhet (kettő is). A barátnőm esküvőjén, mindenórás kismamaként még táncoltam egyet az urammal, aki hajnalban, pálinkás lelkesedéssel magyarázta Jocó barátjának: "Tudod, már most utálom azt a szakállas pasast, aki feleségül veszi." Jocó két csuklás között lehozta a realitás talajára: "Ne azt gyűlöld, inkább azt a pattanásos kis majmot, aki elveszi a szüzességét." Szerintem Jocó csak az évek óta tartó barátságnak, és a pálinka maligánfokának köszönheti, hogy nem a zsebében vitte haza a fogait ékes bizonyítékául annak a bölcsességnek, hogy az igazság néha fáj.

 Egy életre szóló szerelem kezdete az apa-lánya kapcsolat

A bölcsődéig kerek volt a világ, a fiúk és a lányok közötti különbségek nem érdekelték az én gyönyörű, aranyhajú babámat. Az valahogy egyértelmű volt, hogy a kék az fiús szín, és a rózsaszín stipi-stopi a lányoké, meg abban sem volt vita, hogy a kisautó a fiúké a lányok pedig babáznak, főzőcskéznek és kisminkelik magukat anyu rúzsával. Egyszer óvatlanul rányitott az apjára, amikor pisilt. "Apa, mi az ott neked?" - mutatott célirányosan. "Öööö... a fütyim" - csukta be villámgyorsan és fülig vörösen a párom az ajtót. "Apa, nahát, hogy neked milyen szép fütyid van!" - csapta össze apró kezecskéit a lányunk. 

Aztán jön az első zavarba ejtő kérdés

Délután apa ment érte. A dadusok csak somolyogtak nemlétező bajszuk alatt. Mondta is apa, hogy tudjam már meg, mi a bajuk vele, mert nem válaszoltak egyetlen kérdésére sem, és igyekeztek gyorsan lerázni. Másnap rákérdeztem. Kiderült, hogy a búzavirágszemű végighaknizta a bölcsit: "Nóri néni, tudtad, hogy apunak milyen szép fütyije van?" " Dóri néni, ha megkéred, biztosan megmutatja neked is!"  Ilyen antré után csoda, hogy pukkadoztak a röhögéstől, amikor apuka megérkezett? Ha jól emlékszem, több hétig csak én hoztam-vittem a gyereket.

Két test, egy lélekAmikor megszületett a kistesó - természetesen ő is lány -, a nagy egy csodaszép születéstörténettel állt elő. "Anya, én tudom, hogyan lesz a gyerek! Apa elültetett egy magocskát a pocakodba. Az nőtt, nőtt, növögetett, de még nem volt lelke. Szóltam a tesónak, hogy beköltözhet a magocskába, már megismertelek titeket, jó anyukát és apukát találtam. Mert, tudod, mi megbeszéltük már születésünk előtt, hogy testvérek leszünk." Azt hiszem, nem csak a hormonok miatt indultak meg a könnyeim.


Viszonylag nyugodt babázásokkal, ovis szerelmekkel, "a fiúk hülyék" kijelentésekkel, anyukás szerepjátékokkal, csajos sutyorgásokkal és komoly anya-lánya világmegváltásokkal suhantak el az évek. A kamaszkor előszelét egész jól átvészeltük. A piros betűs ünnepekre is felkészítettem, és csak egy apró sokkot okozott, amikor bekopogott. A két fantasztikus, szőke baba közben mindvégig megmaradt apa kicsi hercegnőjének és királykisasszonyának. Aztán egyszer csak összenéztünk, és azt vettük észre, hogy a kishercegnő mellett, a királykisasszony helyett, egy lélegzetelállító nagylány lakik velünk. Aki vitatkozik, véleménye és stílusa van, olyan az alakja, mint egy manökené, a fiúk megbámulják és bizony ő sem marad közömbös. Persze pirul, ahogy kell, de azért megbeszéljük, hogy ki a helyes pasi és bevallotta: elgondolkodott már azon, hogy milyen lenne a világ nélküle? 

A legnehezebb kérdés is az anyukáknak jut. "Tényleg úgy lesz a gyerek, hogy a fiú bedugja a fütyijét a lány puncijába? Ezt nevezik dugásnak? A fiúk azt mondják, b***ás. Az van a pornófilmekben is, ugye? A fiúk már láttak olyat a neten." Erre ti mit mondanátok? Hm? Apukák? Ha a figyelmeztetésem ellenére eddig elolvastátok, most már ne adjátok fel. Az anyukák is kénytelenek megemberelni magukat, és elmesélni, hogy igen, valóban így lesz a gyerek, de ezt nem dugásnak hívják, ha szerelemből történik, hanem szeretkezésnek. Persze, igaz a dugás is, és vannak, akik azt mondják, hogy b***ás. Akkor többnyire nincs szerelem. A pornófilmek nem a szerelemről szólnak. És, ha megkönnyebbülten fújnál egyet, hogy igen, elmondtad, nem hazudtál és nem is volt olyan rázós, akkor még ne hidd, hogy megszabadultál, mert jöhet a kegyelemdöfés. Mit csinálsz, ha csincsilla szemekkel még azt is megkérdezi, hogy "fúúúúj, és ez az undorító dolog kinek jó?" 

A nőiség küszöbénKedves apukák, ha belefüleltetek, vagy életetek párja elmesélte, milyen beszélgetés zajlott közöttük, esetleg voltatok olyan szerencsések, hogy részesei lehettetek, és átsuhan a fejeteken valamennyi elmesélt és valós skalpvadász történetetek, vagy az összes macsós sztoritok, és legszívesebben utólag is behúznátok magatoknak az összes lányos apa nevében, kérlek titeket, ne tegyétek! A kulcsmondat: Nyugalom, csak lazán és őszintén. Persze, ilyenkor óhatatlanul ott motoszkál Jocó váteszi mondata, hogy azt a kis pattanásost ki kell herélni... meg az utána jövő művészlelkűt, meg a tetovált alfa hímet. Ki ne felejtsétek a jómódú yuppit, a különc hipsztert, és az élsportolót. De azt se felejtsétek el, hogy egyszer minden hercegnő felnő. Búcsúzóul van egy jó hírem: az elméleti kérdések tisztázása után azért még van egy lélegzetvételnyi idő addig a kérdésig, hogy "Itt aludhat a barátom?"

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/19610/pics/lead_800x600.jpg
anya,apa,család,gyerek,kamasz,kislány,nagylány,nő,szerelem,szex
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?