Átszőtt hálók

Gabriella


A fekete özvegy hímek megsemmisítik a nőstények hálóját, hogy távol tartsák vetélytársaikat, és egyéb bizarr dolgokat is művelnek. Mondjuk már az eleve paradoxon, hogy „fekete özvegy hím”. Az állatvilág nem ismer lehetetlen. És az emberi sem.

 A fekete özvegy nőstények kusza pókhálót szőnek, amelyek - a feromonoknak köszönhetően - gyakorlatilag illatosított házassági hirdetések. A hímnek egyetlen szippantás is elég, hogy a feromonokból kiolvassa a potenciális ara korát, korábbi házasságait, és még azt is, hogy mennyire éhes a kicsike. Ezek az összetett kémiai üzenetek csupán töredékei a pókok fejlett kommunikációs rendszerének, ám mint most kiderült, a hímek képesek átfogalmazni a nőstények üzeneteit.

A póktársadalomban elkeseredett küzdelem folyik a nőstények kegyeiért: egyetlen éjszaka alatt a lehetséges arák pókhálója akár 40 kérőt is a helyszínre csábíthat. Ezért a hímek csellel igyekeznek megszabadulni a vetélytársaktól, testőrként vigyázva a nőstények erkölcsét: a párosodás során vagy párzási dugót helyeznek partnerük ivarnyílásába, vagy megsemmisítik a nőstények által szőtt háló egy részét, a maradékot pedig a saját selyemfonalukkal burkolják be. Csak a sértetlen pókhálók csábítóak, a hímek által megrongáltak alig néhány lúzer érdeklődését keltik fel.

A pókpasik párzási dugót helyeznek a nőstény ivarnyílásába, vagy egyszerűen csak átszövik a hálót

A kutatók szerint a hímek nem csupán megsemmisítik a pókháló egy részét, hanem nagy valószínűséggel a nőstény feromonjait a saját illatanyagukkal takarhatják el. Mondjuk nem valami eszesek ezek a cseles pókfiúk, hiszen ha sikerül a szeszélyes nőstényt magukévá tenniük, a szenvedélyes éjszaka utáni vacsorán már nem kell törniük a fejüket, ugyanis nem lesz mit. A kifáradt és éhes nőstény rendszerint megöli és megeszi a lovagját.

Miért van az, hogy miközben ezt a hírt olvastam, végig embereket láttam magam előtt? Férfiakat és nőket, ahogy hálót szőnek, csábítanak és kábítanak, becserkésznek, lecsekkolnak, vetítenek, hárítanak, kódolnak és dekókolnak, kicseleznek, bekebeleznek, felszedik, átverik, elkapják és megkapják, megdugják, kifacsarják, lefejezik és megeszik egymást? Úgy tűnik, ezek a játszmák nem csupán a mi kis hétköznapi játszótereinken zajlanak, hanem így van ez az állatvilágban is. De a fekete özvegyeknek van mentségük: nem tehetnek róla, ilyen a természetük.

Megvan a milliomosok gondtalan életét élő Sebastian és mostohatestvére, a szép Kathryn? Gonosz versengésbe kezdenek: az győz, aki a legtöbb szívet és testet tudja porba tiporni. Könnyű helyzetben vannak, hiszen New York naiv fiataljai a lábuk előtt hevernek. Az igazi kihívás Annette, aki elhatározta, hogy megőrzi szüzességét, míg férjhez nem megy. Kathryn fogadást ajánl: ha Sebastiannek sikerül elcsábítania a jégkirálynőt, eltölt vele egy éjszakát. Ellenkező esetben viszont a fiú vadonatúj Jaguárja a tét. Kegyetlen játék.

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/19537/pics/lead_800x600.jpg
fekete özvegy,férfi,kapcsolatok,nő
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?