Rágjuk újra: mennyit ér a 40+?

GabriellaVégülis ez egy női blog, tehát nyugodtan szétcincálhatom az ezerszer lerágott 40 az új 30 témát. Érintettség kipipálva, ráadásul még trendi is.  Kedves kor- és sorstársak, tegye fel a kezét, aki el tudja fogadni, hogy elkezdődött a visszaszámlálás és a felkészülés az unokaváró, kötögetős, csöndes, bölcs visszavonulásra, és aki egy idősödő hölgyet lát a tükörben. Oké, csajok, ha véletlenül lendült a kezetek, tegyétek le gyorsan. Elmondom, miért. 

Nekem a vízválasztó az idei 44 volt. A számmisztikában - amiben egyáltalán nem hiszek - a 44 az egyik mesterszám, a strukturált erő. A mesterszám magasabb rezgése állítólag addig nem bontakozhat ki, amíg a lélek fel nem ébred, és az egyén tudatos lépéseket nem tesz a mesterszám által jelképezett tulajdonságok kifejlesztésére. Mondom, nem hiszek benne, de mégis valahogy így történt. Egy új egésszé kezdett összeállni bennem mindaz, ami az évek alatt összegyűlt. És nem, egyáltalán nem úgy érzem, hogy jöjjön a visszavonulás, sőt! Ilyen lehet a főnix feltámadása.

Negyven után túl vagyunk számos nagy válságon - amit a szakirodalom életközépi válság időszakának nevez -, leszámoltunk a korábbi illúziókkal és biztos alapra értünk. Életünkben először többnyire szembenéztünk az elmúlás gondolatával is, és nem, már nem olyan ijesztő. Talán van már annyi alázat a tarsolyunkban ahhoz, hogy jól éljük  az életet, és van bennünk még elég élet, hogy ezt meg is tudjuk valósítani. Jó esetben már nem követünk semmilyen izmust, divatot, bálványt vagy ideát, hanem teremtünk: családot, közösséget, véleményt, vagy csupán egy kis kertet a ház mögött. 

A gyerekeink elég nagyok ahhoz, hogy már magunkra is tudjunk figyelni, de még mindig hozzánk bújnak, ha biztonság kell. A testünket már elég jól ismerjük, de még formálható. A nőiség pedig eszeveszetten jól érzi magát ebben a tudom, hogy mit akarok, és már tudok annyit, hogy el is érjem állapotban.  

A negyvenesek reneszánsza tapintható. Nagyjából eldőlt, hogy háromgyerekes anyukaként, párkereső szingliként, vagy elvált nőként éljük az életet, amit már elfogadtunk olyannak, amilyen. Ettől viszont harmonikus a kisugárzásunk, és ezt a férfiak is észreveszik (legyél bár háromgyerekes anyuka, párkereső szingli, vagy elvált nő). Megtanultunk igent és nemet mondani, és csak akkor maradunk benne egy olyan helyzetben, amiben nem érezzük jól magunkat, ha pontosan ismerjük ennek a tétjét. És ami fontos: ez csakis a mi döntésünk. 

A negyven felett a nők már pontosan tudják, mit akarnak, és nem aggódnak többé azon, hogy vajon megtalálják-e a megfelelő pasit. Vagy azért, mert eleve stabil kapcsolatban élnek, vagy pedig azért, mert tökéletesen elégedettek az életükkel, még ha eddig nem is találkoztak az igazival. 40 százalékuk az első randi alkalmával hajlandó a szexre, ha a kémia működik, 86 százalékuk a legutolsó szexuális élményük alkalmával legalább egy, de inkább több orgazmust élt át.

Azok, akik hosszú kapcsolatban élnek, a kedvességet értékelik partnerükben a legjobban. A dicséret, amit a párjuktól kapnak, mindennél többet jelent számukra. Ennek köszönhetően a házasságban töltött évek mellett is szexinek és vonzónak tudják magukat érezni. És, még ha párként rengeteg időt töltenek is együtt, szeretik, ha a férfi megmarad függetlennek.

Ugye azt mindenki vágja, hogy a válasz a kérdések kérdésére, az életre, az univerzumra és mindenre az, hogy 42?

Galaxis útikalauz stopposoknak 

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/14004/pics/lead_800x600.jpg
barát,család,divat,nő,önismeret
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?