A nagy nem hall, nem lát, nem beszél projekt

GabriellaNem látsz a szemedtől? Ne szólj bele! Mit fülelsz? Hányszor halljuk, hányszor gondoljuk, vagy mondjuk egymásnak. Indulatból, jó szándékból, feddően vagy figyelmeztetésképpen. Kipróbálom, milyen lenne, ha komolyan venném. Mint a három majom: egyik nap nem látok, másik nap nem hallok, harmadikon nem beszélek. 


Úgy döntöttem, hogy vak leszek,és süket és néma. Mint a három japán majmocska. Persze, ők azért tesznek így, mert nem akarnak ártani. Mizaru, Kikazaru, Iwazaru, ja, és a negyedik, akinek rossz a marketingje, ezért mindig lemarad a stábfotóról, Shizaru. Vagyis a négy majom.

 

Tanításuk: nem csinálni, nem látni, nem hallani és nem mondani.

Shizaru a nemi szervét, Mizaru  a szemét, Kikazaru a fülét és Iwazaru a száját takarja el. Arra figyelmeztetnek, hogy ne tegyünk, ne mondjunk, ne lássunk és ne halljunk meg gonosz dolgokat. Én most, amolyan 21. századi módon, realizálom a tanításokat, és hiszem, hogy minden nap végére több leszek egy tudással. Az első napra bekötöm a szemem, a másodikon bedugom a fülem, a harmadikon pedig nem fogok megszólalni. Aztán majd itt leírom, hogyan telt. A negyediken? Hát, azt még nem tudom. 

Címkék: kipróbáltam
https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/13777/pics/lead_800x600.jpg
kipróbáltam
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?