Félrelépegető

Gabriella

Egy társkereső oldal felmérése szerint a házasságban élők 68 százaléka lépett már félre, és 32 százalékuknak van folyamatos kapcsolata azzal a bizonyos harmadikkal. Közben egy teljes iparág épült a hűtlenségre, alibi gyárral, szerető kereső oldallal, titkos találkahelyekkel. Vajon a monogámia illúzió, és tényleg totális szürreality-ben élünk?

Ha szeretem, akkor nem csalom meg. Ha megcsalom, akkor nem szeretem igazán. Ha nem szeretem igazán, akkor miért élek vele? Irina barátnőm szerint ez nem ilyen egyszerű.  Mert a megcsalás, a kaland, a titkos viszony és a szerető között igenis van különbség.  Mi vaaan?  Irina  néhány gin-tonik után, 20 év, kívülről tökéletesnek látszó házasság tapasztalatával a háta mögött, hirtelen olyan körképet villantott szerelmi háromszögeikről - néha négyszögeikről -, hogy a száraz tények egyből tapintható valósággá váltak.


„A hosszú együttélésben változik a kapcsolat minősége. Én imádom a férjem, nem tudom nélküle elképzelni az életem és a szex is működik. De az elmúlt 20 évben számos viharos mellékvágányon vagyunk túl. Vagy éppen benne” – oldotta meg a gin-tonik a barátnőm nyelvét és a rá jellemző precizitással kategorizálta is a viszonyaikat.

A megcsalás

„Amikor otthon voltam a gyerekekkel, és nem fértem bele a ruháimba, és volt olyan nap, hogy este vettem csak észre, hogy az egésznap pizsamában telt, és jobban értékeltem az alvást, mint a szexet, akkor a férjem megcsalt. Megcsalás volt, mert cserbenhagyott.  Belebolondult a kolléganőjébe, aki ragyogó volt, és vékony, és szingli, és okos. Aranyifjúként csókot lehelt a homlokomra, amikor hazajött a „túlórából”, meg a „csak megittunk egy sört a fiúkkal” programról. Nem szóltam. Kínlódtam, és lefogytam, és szex istennő lettem és visszacsábítottam. És megfogadtam, hogy soha, de SOHA nem fogom a fejéhez vágni, soha, de SOHA nem tudja meg, hogy mennyit tudtam, ha kiszeret belőle és visszaszeret belém.  Győztem. És a mai napig beleharapok a nyelvembe, ha úgy érzem, hogy egy veszekedésnél már majdnem kibukik belőlem.”

A kaland

„Egy ott alvós csapatépítő tréningen a rajongó gyakornok kislánynak bebizonyította, hogy ő még mindig férfi a talpán. Aztán hazajött, virágot hozott, elhalmozott ezer apró figyelmességgel, vallott és bocsánatért könyörgött. Annyira szétcsúszott a bűnbánattól, hogy munkahelyet váltott. Túléltük ezt is.”

A titkos viszony és a szerető  

 „Osztálytárs anyuka nagyon elkezdett velem barátkozni. Csatlakoztak a családi programokhoz, beavatott a házassági válságába, spirituális tanácsokat adott, megvitattuk a gyerekeinket és még azt is elmondta, hogy van egy titkos viszonya. Lassan esett le, hogy a férjem az.  A férjem, aki együtt jár pecázni az ő férjével, és ahogy kell, fiús meccsnézéseik és koraesti focizásaik is vannak. Nem tudtam haragudni. Ugye kitaláltad már, hogy miért? Akkor már nekem is volt egy titkos viszonyom. Az nagyon ponyvaregényes lenne, ha osztálytárs apukával gabalyodunk össze. Nem, nem róla van szó. És igen, van, így, jelen időben.  Felbukkant egy régi majdnem pasim. Nem untatlak a részletekkel. Anno semmi nem történt. Most pedig csak szex van, más semmi.  Soha nem csaltam meg a férjem, nem kalandoztam, nem léptem félre. De most úgy érzem, mintha egy utolsó, őrült szenvedélyt dobott volna a gép, és ezt nincs erőm kihagyni.”

Irináék történetei bárhol, bármikor, bárkivel megeshetnek, és tulajdonképppen meg is történnek a lúzer szomszéddal, a szerencsétlen kolléganőnkkel, a dugóban mellettünk szentségelő idegbeteggel. Persze mindig mással...

...például Velma Kelly-vel és társaival. Cella tangó, Chicago

 

 

 

 

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/13456/pics/lead_800x600.jpg
barát,barátok,család,erotika,házasság,kínos sztori,szerető
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?