Tombol a meleg és a retro

Gabriella

Retro láz van. A keresztlányom rápörgött egy 15 ezer forintos, sárga, fodros miniszoknyára. Nekem ugyanolyan volt a Skálából. 20 éve. Eredeti Week End márka. A kollégám szimat szatyorra licitál a neten, lehet Négercsókot kapni, és ismétlik a Lindát.

Anno két Szerencsi Évát ért három CSÉB 80 kártyanaptár, de az igazi nagymenőknek Pepsi sorozatuk volt. Gombóc Artúros  csokit vittünk a szülinapi bulikba, ahol Hungária és Neoton szólt, sikítoztunk, mint Linda, Exotic dezodortól bűzlött a lányöltöző, Charlie frizurát gyártottak sorozatban a fodrászok, Veres Pali bácsi válaszain röhögtünk az IM-ben, sikítoztunk, mint Linda, Trapper farmerért és Tisza cipőért könyörögtünk az ősöknek, faltuk a Rejtő képregényeket és felváltva hallgattuk Falcot meg az István a királyt.


A Moncsicsi őrületet  Ullmann Mónikának köszönhetjük, aki miután írt a bátyjának egy dalt, megénekelte az ujjszopós majmocskát is. Apám a céges kirándulást azzal töltötte, hogy a jugóknál vadászott nekem egy ilyen figurát. De „lőtt” mást is, amivel menőzhettem: szandokános bukszát a vurstlis cigányoknál. Az öcsém egyébként annyira odavolt Sandokánért, hogy még hétvégén a rokonlátogatásra is magunkkal kellett vinni a kis Junoszty tv-t, nehogy véletlenül lemaradjon a tenger tigrise kalandjairól. 

A bűvös kockát leggyorsabban Robi rakta ki a suliban. Én az egyszerű megoldást választottam: leszedegettem a színes matricákat, és átragasztottam. Ez a technika a Bábel toronynál megbukott. Volt egy klassz, MK27-es magnóm, és egy csomó Polimer kazettám. „Dzsin-Dzsin - Dzsingisz kán, hé ratya, hó ratya, hé ratya, kinn a gatya!” - üvöltöttük a csajokkal. Ma már röhögőgörcsöt kapok, ha meghallom.

A szépségápolás már akkor is érdekelt. A vietnámi balzsamot mindenre használható csodaszerként kezeltük. A szúnyogok ellen tökéletes volt. Meg apám ellen is, aki hányingert kapott és nem lépett be a szobámba, ha megérezte a szagát. A szekrénybe Amo szappant tettünk, hogy illatos legyen a fehérnemű. Egyszer vettem magamnak egy Caola szempillaspirált, de rendhagyó módon használtam: a barátnőmnek már szőrösödött a hónalja, nekem pár szál szőke pihém volt csak. Strandolás előtt gondosan kispiráloztam, hogy a srácok nőszámba vegyenek. Már a vonaton fekete lé csorgott a ruhámra. Gondoltam, gyorsan besompolygok a Balcsiba, és megpróbálom menteni a menthetőt. Végül  ott álltam a csöpögő fekete maszatban, és egyáltalán nem jött le, csak kenődött-kenődött-kenődött. Vízálló volt, keleti módra. 

Budapest retro

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/13446/pics/lead_800x600.jpg
kínos sztori,nosztalgia,retro
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Ezeket a cikkeket olvastad már?