Mi van akkor, ha egyszerre jön el az összes nagy Ő?

Gabriella


Nem könnyű megtalálni az igazit. Amikor pedig megvan, az ember hajlamos elbizonytalanodni, hogy vajon tényleg ő-e a nagy Ő? A többnejűség vagy a többférjűség azonban csak a vágyálmainkban izgalmas. A valóságban nemcsak bizarr, de kőkemény fizikai meló is. 

Az internetes párkeresés kora előtt az igazán menő lovagok és hölgyek megfesttették arcképüket egy jó nevű piktorral, és az igazi felkutatására ezzel a miniatűr portréval indították útra házasságszerzőjüket. Leonardo da Vinci számos ilyen apró piktogramot csinált, amelyek ma már horribilis áron kelnek el egy-egy aukción. A mester állítólag még arra az apró csalásra is hajlandó volt, hogy ha valaki mélyen nyúl a bugyellárisba, akkor az éltesebb hölgy képe megfiatalodott az ecsetvonások nyomán. Arról nem maradt fenn szóbeszéd, mit szólt a vőlegény, amikor a távleánykérést végül valós lagzi, és előtte a személyes találkozás követte. Mondjuk a férjem szerint ez az internet meghonosodása óta is minden ugyanúgy megy: ő is szebbnek látott az esküvő előtt.

Tibetben a tradicionális házassági törvények a mai napig a nők javára szólnak. A családban az történik, amit az asszony akar, a feleség uralma pedig csak akkor szűnik meg, ha legidősebb fiú neje beköltözik a házba. Attól kezdve az új asszony parancsol, az anyósnak nincs szava. Nepálban, a serpáknál tökéletesen működik a többférjűség. A lányok szeretőket tartanak, és amelyik a legmegfelelőbb, ahhoz feleségül mennek. Akár egyszerre többhöz is. A többférjes házasságban az éjszakákat a férfiak osztják be egymás között. Ha házasságon kívül véletlenül becsúszik egy gyerek valamelyik szeretőtől, akkor a lány által megjelölt fiú, büntetést fizet a lány családjának. Ezt a problémát a férfiak már előre úgy oldják meg, hogy mielőtt több ifjú serpa elindul ugyanahhoz a lányhoz, kisorsolják, hogy ki fizet majd, ha a lány azon az éjszakán teherbe esik. A többférjűség mellett Nepálban a többnejűség is érvényben van, de akkor az új asszonnyal mindig együtt költözik az anyós is, ezért ez rizikós vállalkozás. 

A mormon házasságokban az egy férj, több feleség modell az ideális. A nálunk a TLC-n futó, Feleségtársak című  reality-sorozatban a nézők egy poligám család hétköznapjait követhetik nyomon.

A feleségek egymás nővéreiként éltek, jól szervezett munkamegosztásban. A féltékenységet igazi nőhöz méltatlan dolognak tartják, hiszen valamennyiüknek fix napjaik vannak uruk életében. Egy kicsit talán illúzióromboló előre tudni, hogy minden hétfőn és vasárnap szex van, de megnyugtató, hogy a feleségek elcserélhetik egymás között a napokat. A férjem szerint ebben sincs új a nap alatt: nálunk is minden hétfőn és vasárnap van szex. Most éppen azon ügyködik, hogy rábeszéljen: nyugodtan cseréljem el néha a barátnőmmel a hétfőt.

 

https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/13338/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?