Blogolj!

Az én abortuszom

GabriellaValamikor mostanában lenne 5 éves a fiam. Vagy a lányom. A legkisebb. Nem kapott esélyt. Két gyerek mellett, már nem túl fiatalon, egy agyonhajszolt házasságban, felelősségünk teljes tudatában döntöttünk férjemmel az abortusz mellett. A mai napig nem tudom feldolgozni. Megtanultam ezzel a - szó szerint - gyilkos érzéssel együtt élni.  

Rossz ember vagyok? Nem hiszem. Nevelem a két gyönyörű, okos gyerekemet, igyekszem jó feleség, jó anya, jó barát lenni. Az abortusz után hosszú, titkos ámokfutás zajlott bennem. Senki nem tudta, hogyan törnek rám a démonok, hogyan büntet a szégyen, és hogyan próbál bedarálni a bűntudat. Hányszor gondoltam, hogy nem vagyok méltó a lányok nevelésére, a férjem szeretetére és a barátaim bizalmára.

Nehéz és hosszú út volt eljutni odáig, hogy újra szorongás nélkül tudjak sírni és nevetni, élvezni az életet, aggódni a jövő miatt, és megérteni, hogy csak egy ember vagyok, aki döntött. A következmények pedig nem óvatoskodnak.

Kerestem, kutattam a gyógyírt, de egyedül, magányosan. Beszélni nem tudtam róla, és nem is mertem belevágni. Valahogy körülöttem csupa boldog, felszabadult kismama volt. Vagy, csak én vettem észre folyton, az utcán, a lányokra az iskola portáján várva, a boltban vagy akár egy színház nézőterén.

Aztán rábukkantam egy furcsa videóra. Egy lány kitáncolja magából az abortusz fájdalmát, szenvedését és igazságtalanságát.

Táncolni kezdtem. Először csak szégyenlősen a szobában, amikor senki nem látta, majd vettem egy nagy levegőt és egy flamenco cipőt.

Lazulok, elengedem a tabukat, már nem szorongok. Felejteni viszont soha nem tudok. Minden nyár elején elképzelem, hogy milyen lenne? Mit csinálna éppen? Hogyan játszana a nővéreivel? Mit rajzolna anyák napjára? Kire hasonlítana? Lenne-e már ovis szerelme? Hogyan suttogná a fülembe: anya.

És ami a legkínzóbb kérdés, amire soha nincs válasz: vajon ő feloldozott-e már engem?

Két lányom van. Azt álmodtam, hogy az egyik elém állt: Anya, terhes vagyok, de elvetetem. Csak három szót tudtam kinyögni: Ne tedd meg!

----------------------

Mit tegyek? - ITT olvashatsz még a témáról

Címkék: anya, baba
https://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/13331/pics/lead_800x600.jpg
anya,baba
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?