Vakon szeretni

Ligyija
2015.07.13.


Kislánykorunk óta tudjuk, mert sokszor elmondták, és mert apu is ilyen, és mert életem első ovis szerelme is ilyen volt, és mert az összes pasimat ez alapján választottam, és mert a férjem is ilyen, és ha lenne fiam, őt is ilyennek nevelném: az igazi férfira fel lehet nézni, biztonságot ad, erő árad belőle és bármikor lehet támaszkodni rá. Ha ez megvan, jöhet a vak szerelem.

Akik gyerek nélkül is boldogok

Ligyija
2015.07.09.


Elkaptam egy furcsa beszélgetést. Csinos, harmincas évei derekán járó, láthatóan sikeres, hallhatóan értelmes és tapasztalhatóan szimpatikus nő mesélte barátnőjének, hogy rájött: ő nem anyának való.  És ettől a felismeréstől felszabadult. Nem szorong már, ha azt firtatják, hogy mikor jön a baba. 

Hisztimentes övezet

Ligyija
2015.07.08.


Mit nevezünk hisztinek? Amikor mindenáron el akarunk érni valamit, és fúriává válunk? Vagy amikor az indulataink átveszik fölöttünk a hatalmat, és magunk sem tudjuk, mennyire kiborultunk? Az első hisztit 4 évesen produkáltam. Az utolsót? Nem is tudom. Szerintem nem vagyok hisztis, ám lehet, hogy a férjem, a főnököm és a barátaim teljesen mást mondanának. 

Címkék: , önismeret

Rágjuk újra: mennyit ér a 40+?

Ligyija
2015.07.06.Végülis ez egy női blog, tehát nyugodtan szétcincálhatom az ezerszer lerágott 40 az új 30 témát. Érintettség kipipálva, ráadásul még trendi is.  Kedves kor- és sorstársak, tegye fel a kezét, aki el tudja fogadni, hogy elkezdődött a visszaszámlálás és a felkészülés az unokaváró, kötögetős, csöndes, bölcs visszavonulásra, és aki egy idősödő hölgyet lát a tükörben. Oké, csajok, ha véletlenül lendült a kezetek, tegyétek le gyorsan. Elmondom, miért. 

Ezeket a cikkeket olvastad már?