Boldogan éltek, míg meg nem verte

Ligyija
2015.07.24.

"Nekimentem az ajtónak' - hárított Éva, amikor az irodában arról faggatták, hogy mi az a lila folt a szeme alatt. Aztán a kávéfőző mellett összesúgtak mögötte az asszisztensek: "Már megint megverte a férje. Pedig látszólag olyan szépen élnek!" És senki nem szólt egy szót sem. Csak sajnálták.

Irina összerezzent minden telefoncsengésre, és még egy öblítőt sem vett a férje jóváhagyása nélkül. A "szerencsétlen" és a "primitív" kifejezés a férje alapszókincséhez tartozott és soha nem felejtette el használni, ha Irináról beszélt. Néha eljárt a keze, és a gyereknek is jutott a pofonból, ha éppen arra járt. Irina szerint jól élnek, csak a férje egy "kicsit ideges". 

Vakon szeretni

Ligyija
2015.07.13.


Kislánykorunk óta tudjuk, mert sokszor elmondták, és mert apu is ilyen, és mert életem első ovis szerelme is ilyen volt, és mert az összes pasimat ez alapján választottam, és mert a férjem is ilyen, és ha lenne fiam, őt is ilyennek nevelném: az igazi férfira fel lehet nézni, biztonságot ad, erő árad belőle és bármikor lehet támaszkodni rá. Ha ez megvan, jöhet a vak szerelem.

Összekapcsolódunk

Ligyija
2015.07.10.

Ez egy személyes történet. Nagyon-nagyon személyes, de nem sziruposan nosztalgikus, nem elmerengő, nem múltidéző, nem szomorkás és egyáltalán nem olyan "hajaj, de jó is volt régen" emlék, hanem életigenlő, erőt adó, összetartozó folytonosság. Ti, akik most magatokra ismertek, felkészültetek? Megfejtettem a titkot: na'vik vagyunk és összekapcsolódunk.

Címkék: barát, barátok, család

Akik gyerek nélkül is boldogok

Ligyija
2015.07.09.


Elkaptam egy furcsa beszélgetést. Csinos, harmincas évei derekán járó, láthatóan sikeres, hallhatóan értelmes és tapasztalhatóan szimpatikus nő mesélte barátnőjének, hogy rájött: ő nem anyának való.  És ettől a felismeréstől felszabadult. Nem szorong már, ha azt firtatják, hogy mikor jön a baba. 

Hisztimentes övezet

Ligyija
2015.07.08.


Mit nevezünk hisztinek? Amikor mindenáron el akarunk érni valamit, és fúriává válunk? Vagy amikor az indulataink átveszik fölöttünk a hatalmat, és magunk sem tudjuk, mennyire kiborultunk? Az első hisztit 4 évesen produkáltam. Az utolsót? Nem is tudom. Szerintem nem vagyok hisztis, ám lehet, hogy a férjem, a főnököm és a barátaim teljesen mást mondanának. 

Címkék: , önismeret

Rágjuk újra: mennyit ér a 40+?

Ligyija
2015.07.06.Végülis ez egy női blog, tehát nyugodtan szétcincálhatom az ezerszer lerágott 40 az új 30 témát. Érintettség kipipálva, ráadásul még trendi is.  Kedves kor- és sorstársak, tegye fel a kezét, aki el tudja fogadni, hogy elkezdődött a visszaszámlálás és a felkészülés az unokaváró, kötögetős, csöndes, bölcs visszavonulásra, és aki egy idősödő hölgyet lát a tükörben. Oké, csajok, ha véletlenül lendült a kezetek, tegyétek le gyorsan. Elmondom, miért. 

Úszósapka kötelező!

Ligyija
2015.06.28.

Bár szinte minden uszodában ki van írva, hogy a sapka viselése kötelező, gyakorlatilag az edzések és az iskolai úszás órák kivételével mindenki szabotálja ezt a szabályt, hacsak nem szinkronúszó vagy vízilabdás. Legyen ez a töredelmes vallomás posztja: mi is. A  férjem azért, mert neki nincs haja, én azért, mert annyi van, hogy nem fér alá, a nagylányom azért, mert szerinte nem csinos benne, a kicsi meg folyton elhagyja. Pedig a fürdősapka lehet menő.

Címkék: divat, nosztalgia, retro

Másfél órányi vakság

Ligyija
2015.06.25.

Azt hittem, könnyű lesz, csak akarni kell, de amíg nem próbáltad, fogalmad sincs, hogy milyen az, amikor nem látsz. Képzeld el, és szorozd meg tízzel. Na, annál sokkal, de sokkal keményebb, pedig csak a felületet karcoltam. Viszont egy telefonbeszélgetés is másképp szól, mint nyitott szemmel. És, bár azt hittem egész napos lesz a küldetésem, csak szánalmasan rövid ideig bírtam.

A nagy nem hall, nem lát, nem beszél projekt

Ligyija
2015.06.23.Nem látsz a szemedtől? Ne szólj bele! Mit fülelsz? Hányszor halljuk, hányszor gondoljuk, vagy mondjuk egymásnak. Indulatból, jó szándékból, feddően vagy figyelmeztetésképpen. Kipróbálom, milyen lenne, ha komolyan venném. Mint a három majom: egyik nap nem látok, másik nap nem hallok, harmadikon nem beszélek. 

Címkék: kipróbáltam

Ébredjen álmából a világ!

Ligyija
2015.06.22.


Boldogság, gyere haza, késő van, gyere haza. Egész nap ez járt a fejemben. 67 éves lenne. A CSERHÁTI ZSUZSA. Csupa nagybetűvel. Gyakornok voltam, amikor elküldtek hozzá egy interjúra. Kezem-lábam remegett. Hogy jövök én ahhoz, hogy őt kérdezzem? Becsengettem, ajtót nyitott. A nagy visszatérés ideje volt ez: lefogyott, dübörgött a Hamu és Gyémánt, a lába előtt hevert a közönség és a szakma. Királynő lett végre, az, ami mindig is volt.

Címkék: nosztalgia

Ezeket a cikkeket olvastad már?