Valóra váltott álmok

Ligyija

Zenebohóc akartam lenni vagy utcalány. Az óvónéninek pontosan úgy szaladt fel a szemöldöke, amikor ezt bejelentettem, mint neked. A meglehetősen szokatlan párosítású életpályamodell alapja egy bosszú volt. A szomszéd Pisti informált direkt félre. Amikor megkérdeztem tőle, hogy kik keresnek a legjobban, azonnal rávágta: az utcalányok. 

Kérdeztem: "Azok meg mit csinálnak?" "Még ennyit se tudsz?  Hát egész nap sétálnak, és ezért rengeteg pénzt kapnak." - vetette oda foghegyről Pisti. Húúú, gondoltam, ez aztán a fincsi álommeló! Egy pillanatra még a zenebohócságban is megingatott és titokban gyakoroltam a sétálgatást. Későn esett le, hogy ez volt a megtorlás a csúfolódásomért. ("Pisti, Pisti, tyúk valagát nyisd ki! Ha kinyitod, csukd be, az orrodat dugd be!" ) Így már érthető. Az utcalány szakmát gyorsan ejtettem, de a zenebohócságra a mai napig vágyom.

Te mi akartál lenni gyerekkorodban?

Mindannyiunknak mosolyra áll a szája, és enyhén félrehajtott fejjel gondolkodunk el, ha meghalljuk ezt a kérdést, de szinte rögtön beugrik: balerina, színész, orvos, kutató... Néhány jó fej nyugdíjas, csak a móka kedvéért, elvállalt egy rendhagyó fotózást, ahol valóra vált az álmuk.  

A fotósorozatból sikeres kiállítás lett. Mindegyik tulajdonképpen egy-egy életútról szól, arról, hogyan nem lettek pilóták, színészek és híres operaénekesek. A legszebb, hogy valamennyi alkalmi fotómodell nevetve mesélte el, hogyan alakult a sorsa és, hogy mennyire szereti azt az életét, ami végül neki jutott. 

Plióta

Operaénekes

DJ

Stewardess

Több fotó itt

http://reneszanszasszony.blogstar.hu/./pages/reneszanszasszony/contents/blog/19549/pics/lead_800x600.jpg
álommeló,nosztalgia,nyugdíjas,retro
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?